Azért lehetséges szédülni, ha valaki nem hordja a szemüveget?
Sziasztok!
24 éves vagyok, 18 éves korom óta szemüveges (1,5-ös, másik kettes) Az utóbbi időben lettem rá jobban figyelmes, mert majdnem mindig előfordul velem az utcán. Egy darabig okés, de ha hirtelen elnézek távolra, vagy elfordítom a fejem, beszédülök pár másodpercre. Nem forgó jelleű, inkább bizonytalanság érzés, mintha kicsúszna a talaj.
Vérnyomásom akárhányszor mértem, jó volt, ilyen 110/70 valamennyi szokott lenni. Régebben volt ilyen pánikszerű érzésem utcán és nem tudom, hogy attól lehet-e, vagy szemüveg hiányától is lehetséges, valakinek volt-e ilyesmi?
Köszi a válaszokat!
Ooha pont nem írtam le, pedig gondoltam rá: igen! a bal szemem ráadásul cilinderes. Ez jobban befolyásolhatja ezt az érzetet?
Nekem az egyik szemem 0,25 a másik 1,25 és szintén cilinderes, ugyanez van.
Igen, normális, csak nagyon para 😄
Igen eléggé, én pár alkalommal nagyon megijedtem. Volt, hogy meg kellett állnom útközben, hogy Úristen, most el fogok ájulni, vagy mi ez?
Volt ilyen mikor párommal sétáltattuk a kutyát, felnéztem egy erkélyre, mert magyaráztam neki milyen szépen meg van csinálva, és le kellett guggolnom :D
Nézett, hogy mi van, de mivel ő is szemüveges egyből ezt mondta ő is, hogy nagyon hordanom kéne.. ez estefele volt és félhomályban még kétszer rosszabb, azt vettem észre.
Nagyon utálom magamon a szemüveget, szóval ebből kontaktlencse lesz akkor.
Én meg valahogy mégsem gondolnám, hogy a szemüveg hiánya okozná.
Főleg nem a +2-es hiánya. Mínuszos hiánya jobban okozhatna ilyet.
De eddig inkább olyat hallottam, hogy szemüvegtől fordulhatnak ilyenek elő, pláne mikor még új, vagy a cilinderes szemüveg amikor még nem szokta meg a szem.
Szédülést egyébként fül probléma is okozhat.
Hogyhogy a mínuszos jobban okozhatná? o.o
Nem tudom én valahogy úgy vagyok vele, ha távolra nézve nem látok, az jobban okozhat szédülést. Távol tiszta homály minden. Meg ahogy itt a többiek megerősítették, szerintem van ilyen. Egy ismerősömnek szédüléssel derült ki, hogy szemüveg kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!