Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha szemüveget csináltat...

Ha szemüveget csináltat valaki onnantól tényleg jobban romlik a szeme mert ellustulnak a szemizmok és egyre erősebb szemüvegre szorul majd?

Figyelt kérdés
2022. júl. 19. 21:57
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
Nem, ha megfelelő szemüveget kap
2022. júl. 19. 22:05
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Ez városi legenda.
2022. júl. 19. 22:05
 3/10 anonim válasza:
Ha rendesen hordod egész nap, ahogy a doki előírta, akkor javítani fog a szemeden. Nekem is (az tény, hogy 2 év alatt) +1,5-es dioptria kellet először, és fél éve hordok +1,25-ös szemcsit. De ha nem hordod rendesen, akkor fog csak rosszabbodni a látásod (mondjuk ez életkortól is függ), ha nem úgy hordod, mint ahogy azt a szakember előírta, vagy ha még nem hordasz szemüveget/kontaktlencsét, akkor a megerőltetéstől (félhomályban olvasás, sötétben képernyőnézés stb.) tud romlani. Remélem hogy tudtam segíteni!
2022. júl. 19. 22:21
 4/10 anonim válasza:
100%
De ez függ a dokitól is, mert bementünk egy optikába, mert a védőnő a suliban azt mondta, hogy menjünk el szemészhez. Na,ott teljesen ráhozta a frászt az anyukámra, mert a doktornő azt mondta, hogy egyáltalán nincs térlátásom, és a bal szemem 50%-os.. szóval másnap a Pesti szemklinika patyolatiszta várójában csücsültem. Aztán a szakorvos megvizsgálta a szememet, kiderült, hogy a jobb szemem 100%-os, míg a bal 85.. Ja, és "fura" módon semmi gond nem volt a térlátásommal.. Szóval vagy menjetek el szakorvoshoz, vagy olyan szemészhez, amelyet több ismerősöd is dicsér, és megbízható. A 3-as vagyok
2022. júl. 19. 22:31
 5/10 anonim ***** válasza:
66%

Mennyi rossz válasz és mind másképp.

1.Akármilyen jó szemüveget kap, az agy korrigáló képességét akkor is kiiktatja vele.

2.Nem városi legenda, csak nem úgy, ahogy feltételezi a kérdező, mindjárt írom lent, miért.

3.A szemüvegnek köze nincs a szem romlásához vagy javulásához. Mindenkinek a szeme negatív irányban változik 0-25 éves kor között, csak annak, aki +1 +2 dioptriáról indul (amit amúgy simán kikorrigál a gyerekszem, ezért észre sem veszi akkor és ezért 0-nak is mérhető) annak később 0-s lesz. Ráadásul negyed dioptria "javulás" az kb annyi, hogy valaki eltalál még egy számot a táblán.

És akkor az igazság:

az agy kb fél dioptriányit tud korrigálni. Ha valaki szemüveges lesz, akkor szükségtelenné válik a korrigálása, mert a tökéletes képet készen kapja, ezért - tartós hordás után - amikor LEVESZI a szemüveget kb fél dioptriával rosszabbul lát, mint akkor, amikor egyáltalán nem volt még szemüveges. Na most ha eleve -6 -os a szeme, akkor eben guba, hogy -6 vagy -6,5. De ha csak -0,5, akkor szemüveg nélkül majdnem 0, szemüveggel 0, szemüveggel, de azt időnként levéve olyankor -0,5. És itt már érzékelni fogja a különbséget, hogy korábban szinte 0 volt szemüveg nélkül, most meg egyértelműen -0,5 nélküle.

2022. júl. 20. 21:39
 6/10 A kérdező kommentje:
5. Ez nagyon logikusnak is hangzik. Akkor lehet azt csinálom inkább, hogy csak olvasót használok és a többi távolságokban hagyom, hadd dolgozzon a szemem/agyam.
2022. júl. 22. 07:40
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
5-ös, még jó, hogy fogalmad sincsen, miket beszélsz és úgy osztod az észt :D
2022. júl. 23. 09:07
 8/10 anonim ***** válasza:

7.

Cáfolat?

2022. júl. 23. 10:34
 9/10 anonim ***** válasza:
53%
Én így jártam és sok más ismerősöm is. Úgyhogy nem városi legenda sajnos
2022. júl. 23. 16:23
 10/10 anonim ***** válasza:
53%
3. NEM FOG JAVITANI A SZEMEDEN! ilyen hülyeseget írni jézus mária. A szemüveg olyan mint a mankó. Segíti a látást de nem javítja meg.
2022. júl. 23. 16:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!