Milyen mellékhatásai lehetnek egy szemműtétnek?
Szia!
Nekem -3ast műtöttek már 8 évvel ezelőtt, azóta is tökéletesen látok. Nem tudok róla, hogy lenne bármilyen mellékhatás, megvakulni pedig biztosan nem fogsz. Egy ismerősömnek meg -7est műtöttek, és 100%-os. Szerintem a tiéddel se lesz gond. Az orvosok úgyis mindent részletesen elmondanak előtte, elmondják azt is, hogy a te esetedben milyen javulás várható. És minden kérdésedre válaszolnak.
Szia!
Nekem egy éve volt lézeres szemműtétem. Hála Istennek, minden rendben van/volt, a látásom tökéletes.
Műhibák előfordulnak, egy rokonom ismerőse sajnos megvakult.
A -4es én úgy tudom műthető, de sok mindentől függ, hogy 100%-os lesz-e. Sok mindenre oda kell figyelni, és az eljárás sem egy leányálom.
Vizsgálatokat fognak a műtét előtt csinálni, hogy el tudják dönteni, műthető -e vagy sem.
Maga a lézeres szemműtét nem tart sokáig, a lábadozás 4-5 nap. Három napig a szememen volt a kötés (én egyszerre műtettem mindkettőt, hogy előbb túl legyek rajta), így nem láttam semmit, a férjemre voltam szorulva.
Nagyon sokáig mindkét szembe kell csepegtetni, ami nem kellemes érzés.
Aztán ott van a műtét utáni szurkáló érzés a szemekben, ami iszonyatos fájdalommal jár, de ez egyénenként változó. Nekem kb. másfél órát fájt annyira, hogy a falat le tudtam volna kaparni.
Aztán a kötés lekerülte után fokozatosan javult a látásom, napszemüveget kellett hordanom.
Örülök, hogy túl vagyok rajta, de ha úgy alakulna, még egyszer megcsináltatnám.
Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan.
Remélem segítettem.
Szia!
Engem tavaly nyáron műtöttek és az egyik szemem majdnem -4-es volt nekem is (-3.75). Nagyon jól sikerült, 100%-os lett a szemem. Engem az újabb fajta módszerrel műtöttek, amikor egy lebenyt vágnak a szauhártyán, azt felhajtják, majd a lézer után visszahajtják. Nem volt semmi probléma, először kicsit csípett és égett, de másnapra teljesen jól voltam, mentem vizsgázni.:) Ha betartod az előírásokat, nem dörszölöd a szemed, vigyázol hogy ne érje víz, por, csepegteted rendesen és óvod a napsugárzástól akkor biztosan sikerülni fog.
Ja azt kifelejtettem hogy ha a régebbi típusú műtétet választod, ami nem lebenyfelhajtásos, akkor az fájdalmasabb lesz és tovább is tart amíg meggyógyul, de az eredméyn ott is ugyanolyan jó lesz.
Utolsó válaszoló
Nekem -6 os szemem van, eddig nem mertem bevállalni, mesélnétek róla pontosan hogy zajlik és mennyi lábadozási idő és mennyi ideig kell csepegtetni? Maga a műtét hogy zajlik? Meddig lesz kötés a szemen? Mennyi ideig kell vigyázni rá és foglalkozni vele ( csepegtetni pl.)? Hány éve kortól lehet megcsinálni?
22 éves vagyok jövő februárban leszek 23, sztem ilyen idősen már lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!