Gyakorlott szemüvegesek milyen tanácsokat adnátok egy első szemüvegesnek, mire ne hagyja magát rábeszélni az optikában, ilyesmik?
Ha még nem volt szemüveged, nem biztos, hogy jó választás elsőre multifokálist csináltatni.
0 dioptriára miért csináltatsz szemüveget?
Leírom érthetőbben mit akartam. Sajnos már nem látok olvasni szemüveg nélkül de legjobban evésnél nagyon zavar, hogy nem látom az ételt élesen ezért enni is olvasószemüvegben szoktam. De egyszerűen utálom, hogy fel le kell tenni a szemüveget mert előre nézve ugye nem látok benne ez nagyon rossz főleg ha társaságban eszek. Esetleg az orromra tolva kell tartani és akkor kibandzsítok felette. Ezt evésnél végképp nem bírom elviselni. Erre kitaláltam megoldásnak, hogy egy optikában kérek egy nulla dioptriás előrenéző multifokálisan olvasó szemüveget amit nem kell fel le tenni vagy az orra tolva tartani. De az eladó lepattintott. Be kell mérni a távollátót is mert ezt csak így lehet szemvizsgálat kell mindenképp. Viszont így már tudom, hogy nem nulla lesz a távollátó dioptria sem, mert tudom, hogy romlott a szemem, a tv menüjét pl. sokkal nehezebben olvasom már el. De eredetileg nullásat akartam távollátónak mert úgysem fogom hordani csak evéshez, olvasáshoz. De így, hogy nem úszom meg a vizsgálatot már vezetéshez valónak kérem a távollátó részt majd.
És ezért kértem tanácsokat mert ez lesz az első szemüveg amit csináltatnom kell és tényleg jó tanácsokat is kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!