Mennyi időnként kell visszamenni az optikába az első szemüveg után?
Figyelt kérdés
Egyhe rövidlátó vagyok, egy éve lettem szemüveges és azt mondták, hogy évente kell visszamenni megnézetni a szemem. Szemüveg nélkül úgy érzem, hogy sokkal rosszabbul látok, mint mielőtt szemüveges lettem, viszont szemüvegben jól látok, úgyhogy valószínűleg csak hozzászokott a szemem. Szerintetek elmenjek megnézetni vagy várjak még vele? Nektek egy év alatt mennyit romlott a szemetek? Jelenleg az mindkét szemem -0,5 dioptriás.2022. jún. 30. 14:01
1/8 anonim válasza:
Rövidlátásnál a szemüveghasználat csak ront rajta sajnos. Nekem 10 évig -0.5 volt aztán olyan 23 éves koromban gyakrabban hordtam a szemüveget és azóta folyamatosan romlik most -3.0 28 éves vagyok. Volt osztálytársamnak aki azóta sem hordta meg abszolut nem romlott.
2/8 anonim válasza:
Évente érdemes elmenni, nekem általában 1 év alatt -0,25-öt romlik, bár most hogy 20 lettem mintha megállt volna a romlás.
De azt semmiképp se csináld, hogy nem hordod a szemüvegedet.
3/8 anonim válasza:
Nem az optikába kéne jarnod hanem a szemészetre. Az optikában csak el akarnak adni neked egy újabb szemüveget. A szemészeten szakszerű diagnózist kapsz és el fogjak mondani mindenféle érdek nelkül mire van szükséged. Egyebként ha folyton erősebb szemüveget csináltatsz csak rohamosan romlani fog a szemed. Inkább vegyél egy szemtorna könyvet.
4/8 anonim válasza:
Én fél évente megyek vizsgálatra de gyorsan romlik a szemem így kb másfél évente cseréljuk a dioptriát
5/8 anonim válasza:
Aki orvost ajánl azt le kell pontozni. Komolyan megis érdemlitek az écenénki új szemüveget amit az optikában rátok sóznak.
6/8 anonim válasza:
Nem az optikában sózzák ránk, én szemészetre megyek, nekik mégis mi előnyük lenne abból, hogy dioptriát cseréltetek?
7/8 anonim válasza:
A szemészetnek semmi az oltikusnak annál több. Olvasd vissza a kerdést. ;)
8/8 anonim válasza:
Ha nem mondták volna: naponta többször kellene szemtornát végezni, és ha csak lehet, messzire nézni. Mondjuk végigpásztázni a szemeddel az utcát oda-vissza. Természetben hegyeket, fákat, távoli tárgyakat nézni. Nemcsak rápillantani, de ráfókuszálni, a részleteket megpróbálni meglátni, stb.
Én kétévente csináltatok szemüveget, még csak 2,5 járok, 53 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!