Rövidlátók, ti szemüveg nélkül meddig látjátok a látásvizsgáló táblát és mekkora dioptriás a szemüvegetek?
Valami gyengére számíthatsz, de látás vizsgálaton nem dobták fel a lencséket hogy megnézzék?
Én szemüveg nélkül talán a felső 2 sort bírom elolvasni hunyorogva .
Egyik szemem 1,75 a másik 2.
Ja értem.
Optikában is megnézik, nem kell kórházba menni.
Mondjuk nem árt neki ha megnézeted, csak dioptriát az optikában is megálapítják.
Autó vezetéshez mindenképpen fontos. Ha egyébként a mindennapi életedben ha nem zavar akkor eldöntöd hogy kell -e.
Én csak a jogosítvány miatt csináltattam meg anno. Máshova nem is hordtam. 0,75 meg 1 volt. Hunyorgással megoldottam, de aztán már nem volt elég a hunyorgás. Mármint de csak macerás volt aztán elkezdtem tartósan hordani. Na de ennek 25 éve. Lassan romolgat de nem vészes... 10 éve nem változott.
Szemész az nem árt néha, de időpontot kapni fél 1 év addig várni egy szemüvegért. Na én biztosan nem.
Időnként elmegyek szemészetre, de a szemüveget mindig simán optikában csináltatom.
Legkomolyabb gond a keretek minősége és a becsiszolás minősége...
Én szerintem már a legfelsőt se látnám.
-3,5-ös a szemem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!