Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Rövidlátók, ti szemüveg...

Rövidlátók, ti szemüveg nélkül meddig látjátok a látásvizsgáló táblát és mekkora dioptriás a szemüvegetek?

Figyelt kérdés
Orvosi vizsgálaton a jobb szememmel a piros vonal feletti kettő számot már nem láttam, a bal szememmel a vonalig tudtam elolvasni. Körülbelül mekkora dioptriás szemüvegre számíthatok?

#szemüveg #dioptria #rövidlátás #Látásvizsgáló tábla
2022. jún. 30. 11:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Valami gyengére számíthatsz, de látás vizsgálaton nem dobták fel a lencséket hogy megnézzék?

Én szemüveg nélkül talán a felső 2 sort bírom elolvasni hunyorogva .

Egyik szemem 1,75 a másik 2.

2022. jún. 30. 11:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Csak egyszerű orvosi alkalmassági vizsgálat volt, még nem voltam szemészeten.
2022. jún. 30. 11:14
 3/11 anonim ***** válasza:
41%

Ja értem.

Optikában is megnézik, nem kell kórházba menni.

Mondjuk nem árt neki ha megnézeted, csak dioptriát az optikában is megálapítják.

2022. jún. 30. 11:33
 4/11 anonim ***** válasza:
29%
A szemészre hagyatkozz és nem az optikusra .Az orvos olyan szemüveget ír elő hogy egyik szem ne zavarja másikat.Nem a legmagasabb értékkel kezdi,a fokozatosságot itt is be kell tartani.A szemész még a szemet is megvizsgálja nincs e még egyéb gond is .Látásra nem kell sajnálni a pénzt.
2022. jún. 30. 11:53
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ezek szerintem valószínűleg egy gyenge szemüveget fogok kapni? Érdemes egyáltalán megcsináltatni?
2022. jún. 30. 14:03
 6/11 anonim ***** válasza:

Autó vezetéshez mindenképpen fontos. Ha egyébként a mindennapi életedben ha nem zavar akkor eldöntöd hogy kell -e.

Én csak a jogosítvány miatt csináltattam meg anno. Máshova nem is hordtam. 0,75 meg 1 volt. Hunyorgással megoldottam, de aztán már nem volt elég a hunyorgás. Mármint de csak macerás volt aztán elkezdtem tartósan hordani. Na de ennek 25 éve. Lassan romolgat de nem vészes... 10 éve nem változott.

Szemész az nem árt néha, de időpontot kapni fél 1 év addig várni egy szemüvegért. Na én biztosan nem.

Időnként elmegyek szemészetre, de a szemüveget mindig simán optikában csináltatom.

Legkomolyabb gond a keretek minősége és a becsiszolás minősége...

2022. jún. 30. 14:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Én a piros vonalig tudom elolvasni(vagy talán már addig sem) ez a bal szemem 1 es diopriás a másik 0,5. Ovodás korom óta így van. Most vagyok 29 🤷‍♀️ (Ja és nem nagyon hordom)
2022. júl. 27. 19:19
 8/11 anonim ***** válasza:
-1 mindkettő +asztigmia. Vonal feletti utolsó kettőt nem tudtam elolvasni
2022. aug. 4. 23:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Én szerintem már a legfelsőt se látnám.

-3,5-ös a szemem

2022. aug. 16. 11:59
 10/11 anonim ***** válasza:
A számok és a látás élessége nincsenek összhangban egymással. Én -3-mal a piros vonal alattit még épp el tudom olvasni, ezzel még a jogsit is megadják szemüveg nélkül. Én azért csináltattam, de sose hordom, jogsimba sem került be, mivel a piros vonalig kell tudni elolvasni én meg egyel alá tudtam, tehát átmentem.
2023. máj. 14. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!