Akiknek lézeres szemműtétje volt, leírnátok a tapasztalatokat?
- Fájdalom a műtét alatt után ?
- Pszichés félelem a műtéttől ?
- A műtét módszere ?
( Dörzsöléses szemgörbület kiigazítás, körkörös bemetszés?)
- Eredmény ?
( Tökéletes látás vagy fél, 1 dioptria megmaradt ?)
Nekem 2018-ban volt sima lasikom. Egyik szemem - 5.75 (bal) másik -6.75 (jobb) volt, cilinderrel mindkét szemen. Most a bal tökéletes, a jobbon maradt -0.25 valamicske cilinderrel.
Maga a műtét nem fáj, csak kicsit para, mikor szikével belevág a szembe a doki, hogy lehajtsa a lebenyt. Amikor a lézer dolgozik, akkor pedig égett szövet szag keletkezik (mint amikor disznóvágáskor pörkölik a disznót, ha ez mond valamit ). Műtét másnapján olyan érzésem volt, mint amikor az erős fénybe néz az ember és az irritálja a szemét, de ez tartott max 1 napig. Nem volt negatív élmény, még egyszer belevágnék, ha kellene, és mindenkit arra biztatok, hogy vágjon bele.
Szia!
Nekem Optik Lasik volt Budai Szemészeti Központban 4 évvel ezelőtt, de most úgy érzem, csalódás. A műtét sikerült, fél évig nem romlott semmit, hanem azután csak romlott. 0,5-0,75 romlás cilinderrel. Voltam kontrollon, de csak azt mondták, hogy csinálhatnak a szememből rosszabbat is, ha műtenék újra. Na most ezzel a szöveggel mit tud az ember kezdeni? Most már ott tartok, hogy a suliban a kisteremben nem tudom elolvasni a táblát élesen, vagy ha ebédet rendelek pld. a KFC-ből és állok a pult előtt, nem látom jól. Most készülök ismét elmenni a szemészhez megnézetni. Az éles kép nem garantált, hiába is hirdetik a reklámokban. NAGY CSALÓDÁS :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!