Tényleg baj, ha a lencse ugyanolyan erősségű mint a szemüveg?
Nem olyan régóta hordok lencsét, így kezdő vagyok. Itt olvasgattam és írták több válasznál hogy a kontaktlencsének gyengébbnek kéne lennie mint a szemüvegnek. Nekem ugyanolyan erősségű, egyik lencse még egy negyeddel erősebb is a szemüvegnél. Nem az optikus döntése volt, így látok tényleg élesen. Ez tényleg probléma?
Szemüvegem nem friss egyébként, kb 1,5 éves.
Én ahány helyen voltam, mindig mást mondtak...
A legutóbb amikor szemüveget meg lencsét is rendeltem azt mondta a doki, hogy ez még nem akkora dioptria aminél kell eltérésnek lennie. Nekem ez -3.00
Dioptriától függ!Alacsony dioptriánál nincsen különbség!Minél magasabb a korrekció mértéke annál nagyobb eltérés van a szemüveg és a kontaktlencse dioptriája között!
Attól függ, hogy mekkora a dioptriád.
Nekem -6 és -5 körül van (pontosan most meg nem mondom) a szemüveg és cilender, a lencse pedig alacsonyabb. -5,25 és -4,75 a kontaklencsém itt nem kell cilinder.
Szerintem menj el egy optikushoz, és ő akkor megtudja mondani, hogy mekkora kell neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!