Más is így lát, vagy érdemes lenne orvoshoz menni vele?
Nappal ez nincs így, viszont már estére annál inkább. Tévé, telefon, számítógép nézésekor, ha fehér a háttér, a felület, jobban látom a szem ereit. Van, hogy egészen kirajzolódnak, mint amikor a szemvizsgálaton belevilágítanak. Inkább sűrűbb pislogáskor van ez. Illetve elég sok az úszkáló ‘pálcika’ (floater) is. Szemüveges vagyok, ha ez számít. Szerintetek aggódnom kellene?
Előre is köszönöm az értelmes, segítőkész válaszokat!
Nem lehet az, hogy száraz a szemed? Erre utal az is, hogy tv, telefon, számítógép nézésekor jelentkezik főleg a probléma.
Én Hyabak cseppeket használok, vagy annak a helyettesítőjét: Thealoz Duo-t. (Más szemcseppek csak inkább ártanak a szemorvosom szerint). Számítógéphez persze szűrős szemüveget.
Ha nem tudsz szemorvoshoz menni, próbáld ki ezeket a cseppeket, ártani nem árt. Nekem viszont használ, elég sokat. Kevesebb az úszkáló pálcika és nem ég a szemem.
Mindenki látja ezeket a pálcikákat, itt egy 3 perces videó arról, hogy miért látni őket:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, egy picit sikerült megnyugodnom efelől.
Lehet egyébként, hogy szárad is a szemem, ugyanis napi 9 órát gép előtt dolgozom és pluszban még a szabadidőmben a telefont is használom, emiatt ugye kevesebbet is pislogok. Ki fogok próbálni egy szemcseppet is. Köszönöm még egyszer mindenkinek!
Napi 9 órás gép előtti dolgozás mellett feltétlenül kell szemcseppet használni. És szűrős szemüveget.
Különben könnyen keletkezhet szürkehályog.
Hát, a szem ereit látni, ez nekem új. Ezt nézesd meg sztem szakorvossal.
Az úszó bizbaszokat mindenki látja, régen a könnyben úszó dolgokként értelmezték, ma már máshogy magyarázzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!