Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencséröl tapasztalatok?

Kontaktlencséröl tapasztalatok?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok. Mostanába sokat romlott a szemem. Régebben kb 5 méterre lévő ujságot el tudtam olvasni, mostmár suliba a táblát se látom jól, és utcán az emberek arcát. Most nem úgy, hogy csak fényeket látok, de eléggé homályos ami már 3-4 méterre van tőlem. Felpróbálgattam a barátnőim/osztálytásraim szemüvegeit, de nagyon bénán állt az összes, és kényelmetlen is volt. Szeretnék kontaktlencsét használni. Átnéztem az oldalon az összen lencsés kérdést, de egyikbe se volt leírva az, ami engem érdekel. Előnye, hátránya. Okozhat valami szemproblémát /pl. még rosszabb lesz a szeme, bugyullad, stb./

kb mennyibe kerül?

melyik a legjobb? az egynapos vagy a hónapos.

és 15 évesen lehet lencsém?

lágy vagy kemény lencse a jobb? miért?

2010. szept. 11. 10:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Sajnos én csak az egyik kérdésedre tudok válaszolni:14-éves kortól lehet kontaklencsét készítteni.Én is akarok majd kontaklencsét, 4 éves korom óta van szemüvegem, de nélküle valahogy jobban érvényesül az arcom.Sajna semit nem tehetek mert nem látok nélküle közelre.

13/L

2010. szept. 11. 10:11
 2/5 anonim ***** válasza:

4 éve lencsézek, és abszolút megérte a váltás. Nem kell annyira komolyan venni az orvos utasításait. (nekem azt mondta anno, hogy, ha poros közegben vagyok, vagy jobban fúj a szél, vegyem ki a lencsét... :D)

Ha odafigyelsz a higiéniára, semmi gond nem lesz. 14 éves korom óta van lencsém.

Előnye egyértelmű, kényelmesebb, és nincs egy keret a fejeden.

Hátránya teljesen személyfüggő.

2010. szept. 11. 10:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem kb 1 éve van lencsém, azelőtt több évig szemüveget hordtam, de váltottam 14 éves koromban lencsére, és sokkal jobb,teljesen más a közérzet és már legtöbbször el is felejtem h egy idegen tárgy van aszemembe ...

Szerintem nagyon megérte a váltás

15/F

2010. szept. 11. 21:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen amugy ez jó benne oké jó ha betartod az utasitásokat is de az enyém pl csak 10 orát lehetne benn na ez fesztiválokon volt 20 is ejtettem már mosdoba kiszedtem lemostam semmi gáz még látok:D jo nyilván rendszeresen nem lehet ezt megcsinálni de tényleg jó nekem olyan 2-3 éve van hátrány annyi h néha érződik,bök és hiába cseppentek akkoris bök ez ritkán fordul elő de elég kellemetlen
2010. szept. 13. 20:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez nem így megy, orvos dönti el, hogy melyiket kapod. Általában lágy lencséket írnak fel.

Az egynapost nem kell tisztítani, viszont nagyon drága.

A többivel macera van (tisztítani), kell hozzá lötyi, ami pénzbe kerül, mégis olcsóbb, mint az egynapos. Nekem pl. 3 hónapos volt.

Nem rontja a szemedet, de ha rosszul használod, gyulladást okozhat, ami viszont maradandó szemkárosodást okozhat. Szerintem felelőtlenség nem betartani az utasításokat, de ha valaki nem vigyáz a saját szemére, az az ő dolga. Én azért szeretnék még látni pár évtizedig.

Az ár nagyon változó, keress rá a neten néhány típusra, de úgysem tudni előre, milyet kapsz.

De: lényegesen drágább, mint a szemüveg. Ráadásul mindenképpen kell venned szemüveget, mert ha bepirosodik a szemed, azonnal ki kell venned, ha gyulladás van, nem használhatod stb.

Nekem pl. fáj benne a szemem/fejem, ha sokáig nézem benne a monitort, ezért nem szeretem.

A hosszú körmöket/műkörmöket felejts el, mert nem tudod kiszedni úgy a lencsét.

2010. szept. 14. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!