Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lézeres szemműtétnél mit...

Lézeres szemműtétnél mit jelent, hogy lebenyt raknak fel a szemre?

Figyelt kérdés
Ez olyan, mint egy kontaktlencse? Nem lesz így sérülékenyebb a szem? Lehet ezután küzdősportolni?

2021. dec. 30. 01:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem lasikom volt, nem emlékszem, hogy lebenyt raktak volna műtét közben a szememre. A külső részt a szemen picit bevágták, lehajtották és úgy lézerezték, majd visszahajtották. Műtét után kaptam gyógylencsét, azt ha jól emlékszem másnap vették ki.
2021. dec. 30. 16:15
 2/10 A kérdező kommentje:

A lasikról azt olvastam, hogy már egyáltalán nem is csinálják.

PRK-t és Femto-t lehet választani. A PRK-nál nem raknak fel lebenyt, viszont keloidos hajlamom van, aminél ez kizáró ok. A Femto meg lebenyes.

2021. dec. 31. 00:49
 3/10 anonim ***** válasza:
2018. februárjában műtöttek Szerbiában, akkor itt még tuti csinálták,azóta nem tudom.
2021. dec. 31. 14:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Félreolvastál valamit. A lebeny azt jelenti, hogy a szem legkülső rétegét felhajtják, majd a műtét végén visszahajtják és hagyják összeforrni. Az maga a lebeny, amit felhajtanak.
2021. dec. 31. 19:02
 5/10 A kérdező kommentje:
Értem. De ezáltal nem lesz sérülékenyebb a szem? Pl. ha bokszolok, megütik a szemem és leválik? Mert pont a sport miatt akarnám megműttetni.
2021. dec. 31. 19:17
 6/10 anonim ***** válasza:
Elméleti szinten sérülékenyebb lesz, mert bármikor felszakadhat a lebeny trauma következtében, de gyakorlatilag én még nem hallottam ilyenről, hogy valaki így járt volna. Meg kell kérdezni a felmérésen, hogy az életvideledhez melyik fajtát ajánlja.
2021. dec. 31. 21:42
 7/10 A kérdező kommentje:

Mert -3,5 -ös dioptria alatt nem engednek versenyezni, mert fennáll a retinaleválás veszélye.

Emiatt akarom. De akkor a műtét után még sérülékenyebb lehet

2021. dec. 31. 22:27
 8/10 anonim ***** válasza:
#1-es és #3-as vagyok. Nekem azt mondták a műtét után, hogy vigyázzak a mechanikai sérülésekre, és ezután sose dörzsöljem a szemeim. Retinaleválás később is bekövetkezhet, pláne, ha vannak rajta degeneratív elváltozások, mivel a szemfenék ugyanúgy viselkedik műtét után is, mint előtte, ezt pont a múlt heti éves vizsgálaton mondta a retinológus (idén év elején lfc kezelésem lesz).
2022. jan. 1. 15:23
 9/10 A kérdező kommentje:

Annyira sérülékenyebb lesz, hogy már dörzsölni sem lehet utána?

Akkor le kell mondanom a bokszról

2022. jan. 3. 23:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen, ezt műtét után azonnal elmondta az orvos. Mondjuk előtte senki nem tájékoztatott róla...

2022. jan. 4. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!