Szemüveg tisztításához mindenki a frottír törölközőt találta a legalkalmasabbnak, hogyan lehetséges, hogy amikor szemüveget vásárolunk, mégsem egy frottír törölközőt kapunk hozzá, hanem úgynevezett mikroszálas kendőcskét?
Hát szerintem a törülköző túl durva és karcol.
Én csakis speciálisan a lencsékhez vásárolt kis kendőcskével tisztogatnám. Vagy esetleg hasonlóan puha ronggyal.
Gondolom én nem mindenki vagyok. Én vagy mikroszálas kendőt használok (jobb minőségűt nem azt amit a szemüveg mellé adnak) vagy egyszerüen vízzel és szappannal mosom meg.
1 db karc sincs rajta. Engem nagyon zavar ha marad rajta zsír és lehet látni ahogy el van kenődve.
Őőő ki az a mindneki? Ennél már csak aráspoly lenne jobb ötlet:D
Az a kendőcske az megfelel, vagy szükség esetén víz + pamutpóló. De akkor az pamut legyen, ne múszálas. Végszükség esetén a papírzsebkednő is megteszi, ha puhább fajta, de az inkább párátlanításra jó, nem tisztításra.
Ezeket a mai lencséket már nem olyan egyszerű megkarcolni, de frottir törülköző.. hát baszki:D
úgy értettem a kérdést, hogy a szappanos vízzel való mosás után frottír törölközővel törlik meg sokan a lencsét, és egy másik kérdésemnél többen ezt említették, ezt találták legjobbnak
természetesen, ha kvarc vagy egyéb, a lencse anyagánál keményebb porszemcsék tapadtak a lencsére, akkor bármivel is törölgetjük, megkarcolódik, tehát törölgetés előtt mindenképpen mossuk meg szappanos, vagy mosogatószeres vízzel, ha erre van lehetőségünk
igen, éppen így szoktam én is megmosni
egyszer próbáltam lavórban, de rajta maradt a szappan, ami a lavór vízében volt diszpergálva, hiszen előtte mosakodtam benne, ami törlés hatására elkenődött a lencsén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!