Szemüveges vagyok, hogyan megy a kontaktlencse folyamat?
12 éve szemüveges vagyok, eddig csak szemüvegem volt, viszont szeretnék váltani most már kontaktlencsére. Éppen esedékes lenne egy új szemüveg készítése is, így arra gondoltam, hogy elmegyek egy optikába, elvégeztetem a látásvizsgálatot és mikor kérdeznék, hogy milyen szemüveget szeretnék, akkor feldobom a kontaktlencsét. De hogyan is működik ez pontosan? Kell mindenképp ilyenkor új szemüveg is a lencse mellé, nem? Illetve ilyenkor kapok először ingyenes lencséket? Mennyibe kerülne kb.-ra az éves lencsekiadás? Online is lehet lencsét venni vagy egyből kérjek az üzletben éves előfizetést?
Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Szemüveg mindenképpen jó, ha van mellette, hiszen a szemedet is kell pihentetni, nem jó éjjel-nappal hordani a lencsét.
Az elején meg eleve bizonyos idő, míg egyáltalán hozzá szökik a szemed.
Ingyenes lencséről nem tudok, nekem soha nem adtak.
Ha egyszer az orvossal elöntöttétek milyen lencse a legjobb számodra, szerintem először védd meg ott az optikában (általában 1 vagy 3 havi kiszerelésben lehet kapni), aztán később online is megveheted, általában úgy olcsóbb.
Még egy tanácsot adnék: rögtön a vizsgálat előtt szólj, hogy kontaktlencsében is gondolkozol, mert akkor másfele vizsgálatot is csinál, ugyanis nem mindenkinek alkalmas a szeme a lencse viselésre.
Kérdező, nehéz mit mondani, mert elég sok mindentől függ. Harminc éve hordok lencsét, és mindig volt mellette egy jó szemüvegem. Eleve nekem elég könnyen kiszárad a lencsétől a szemem, tehát otthon sokat hordok szemüveget. Vagy éjjel, ha valamiért fel kell kelni, nyilván nem vacakolok, hogy lencsét tegyek be. De útközben is történt már minden, kiesett lencse, vagy autó vezetés közben belemegy a por a szembe, és égni kezd és ki kell venni a lencsét. Ilyenkor azért jól jön, ha van egy szemüveg, amivel még látok is😀
De attól is függ, hogy romlott-e a szemed az utolsó vizsgálat óta. Ha nem romlott és elég jól látsz a régivel, és csak minimálisan karcos, akkor nem feltétlen kell másik.
Szóval gondold át, mennyit akarsz lencsézni, milyenek az életkörülményeid, és a szerint dönts.
Bocs kicsit hosszú lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!