Davee222 kérdése:
Munkahely elrendelheti 2-3naponta az orrbaturkálós covid tesztet? Jogszerű?
Figyelt kérdés
2021. dec. 2. 13:08
1/8 anonim válasza:
El. Gyogyszertarban minden reggel minden dolgozonak teszt. Borzalom lehet ...
2/8 anonim válasza:
Szerintem meg ki lehet bírni. Gondolom a munkáltató fizeti a tesztet. Miért ne lenne jogszerű, vagyis másképp kérdezem, milyen törvénybe ütközne?
Nem kötelező oltást rendelt el, hanem csak tesztet, habár hozzáteszem hogy jelenlegi jogszabályok szerint még az oltást is kötelezővé tehetné.
3/8 A kérdező kommentje:
Minden tesztelés után erős fajdalom plusz orrverzés...
2021. dec. 2. 13:56
4/8 anonim válasza:
1-es vagyok,en sem engednem naponta... Azert ez mar tulzas. Es ha valami problemat okoz? ne mondjatok ,hogy normalis az orruregben turkalni naponta. Nekem a bal oldaliba nem megy be orrsovenyferdules miatt,a jobb oldalon pedig elerik az orrmandulat es tusszogo rohamot kapok,ahogy hozzaer. Kvazi nem is tudjak levenni,mert rang a fejem a tusszogo rohamtol.
5/8 A kérdező kommentje:
Szerintem sem egészséges minden nap turkálni benne.
2021. dec. 2. 16:44
6/8 anonim válasza:
A munkahelynek kötelessége a biztonságos munkavégzés biztosítása. Jelen helyzetben a covid fertőzöttek kiszűrése ebbe a kategóriába tartozik, tehát igen, teljesen jogszerűen jár el. A tesztek eredményét azonban nem teheti közzé, ez már a személyiségi jogok megsértése lenne.
7/8 anonim válasza:
2,6
Nem, mert nem arányos a veszéllyel. Ilyen alapon 15 percenként is teszteltethetne.
8/8 anonim válasza:
Esetleg egy fül-orr-gégész szakorvos adhat papirt, hogy miért hátrányos neked ez a procedúra, keressenek más tesztelési lehetőséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!