Aki vak, nekik is dioptriában mérik a szemét? Vakok válaszára lennék kíváncsi, olvastam már vakok által írt válaszokat az oldalon, azért kérdezem.
Figyelt kérdés
Elnézést, ha kellemetlen a kérdés. Nekem -6 a szemem + van cylinder és astigmatism is, kontaktlencsét hordok. Hanyas dioptriától számít vakságnak? Mert én lencse és szemüveg nélkül, korom sötétben semmit nem látok, világosban is csak foltokat, de ha ismeretlen környezetben lennék, - nem mertem még kipróbálni, nem is szeretném- fogalmam sincs mennyit látnék.2021. nov. 5. 19:42
1/6 A kérdező kommentje:
Pedig úgy tudom, - 6 nem sok, - 25 az már igen, jól gondolom? De akkor miért látok ilyen rosszul ilyen kevés dioptriával? :(
2021. nov. 5. 19:45
3/6 anonim válasza:
Lehet hulyeseget mondok, de szerintem a vaksagot szazalekban merik. Abbol indulok ki, hogy van aki ugy mondja peldaul, hogy a bal szemevel 8%osan lat.
4/6 A kérdező kommentje:
Elnézést, lehet tényleg bunkón tettem fel a kérdést...
Egyébként köszönöm a válaszokat, #2, most, hogy mondod, nekem is beugrott, hogy %-ban lehet... De kíváncsi lennék, hogy ha nekem -6 a dioptriám, az mennyi lehet %-ban? Mert én úgy tudom, - 25-ig van... Utána nem tudom... Bár mindegy, csak érdeklődésből tettem fel a kérdést, de remélem kapok még válaszokat :)
2021. nov. 5. 20:52
5/6 anonim válasza:
Ha nagyon gyengén látó akkor százalékban szokták mérni.
6/6 anonim válasza:
Aki nem lát,annak nem mérhető a dioptriában,mert nem lát.
A dioptriát látásvizsgálatkor állapítják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!