Kontakt lencsések, ti mindig hordotok magatokkal folyadékot?
Nem mindegy, milyen lencséről beszélsz. Nekem félkemény van, azt naponta ki kell venni, nem lehet benne aludni se. Nálam mindig van kontaktlencsefolyadék, akkor is, ha csak a boltba ugrok le. A legkisebb porszem ha rákerül, úgy tud szúrni, hogy kitépném a szemgolyómat is szívem szerint olyankor. Főleg szeles időben. Ilyenkor életmentő a kontaktlencsefolyadék. Akár rácseppenteni, akár kivenni és lemosni vele és újra betenni. Szóval nálam a kivevő is mindig ott van.
Kényelmetlen, nagyon tud fájni, ha valami rákerül, de ezt leszámítva nem érzem és a legegészségesebb kontaktlencsetípus a félkemény.
A folyadékot az eredeti flakonban hordom és persze nálam van a tartó is megtöltve folyadékkal.
27 éve vagyok kontaktlencsés.
#3 vagyok
Nem használok műkönnyet, mert annyira rá fog szokni a szem, hogy állandóan azt kell majd használnod, és ki fog mindig száradni a szemed. Egyébként, amikor szerettem volna használni műkönnyet, mert egy kicsivel jobban száradt, az optikusom mondta az utobbit. Helyette olyadékot cseréltem, ami jó volt pár hónapig, most, hogy megint ez volt a problémám lencsét váltottam, és egyszer se száradt ki.
Én se használtam, és én nagy hülyeségnek is tartom. Amikor betanítják a kontaktlencse használatát, akkor se azzal tanítják, hanem kézzel. Maximum még higénia szempontjából tudnám elképzelni, de arra is rámehet valami, és akkor mosni kellene, de vízzel nem lenne előnyős, mert ha nem jól törlöd meg, akkor a lencse lesz vizes, ami úgye nm tesz jót neki. Akkor már alaposan megmosom a kezemet.
Ismét az előző ^^"
#6-os: Ezt nem tudam, mert nekem eddig ezt senki se mondta, így megváltoztatom a véleményem. Lágy lencsénél nem tudom, hogy lehet használni, de én annál a fajtánál feleslegesnek tartanám.
Nem tudom, mit értetek műkönny alatt. Én arra a folyadékra gondolok, amivel felrakom a lencsét. Nem használom gyakran, csak berakásnál és ha nap közben kiszárad a lencse alatt, akkor újra felteszem azzal.
De szerintem nektek nem kemény lencsétek van. Azt nem olyan könnyű kézzel kiszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!