Ez normális vizsgálat volt, bízhatok benne?
Sosem volt szemüvegem, sem tapasztalatom szemorvossal tavaly nyàrig. Mivel a munkám miatt sokat nèzek közelre napi 8-10 òràban, èszre vettem, hogy bizonyos idő után nem fòkuszál jòl a szemem ès erőltetve nèzek.
Elmentem egy optikába, ahol a leggyengèbb, +0.25ös szemüveget írták fel, miutàn belenèztem egy gèpbe. Mondanom sem kell, hogy nem sokat èrt, mintha nem is lett volna.
Aztan a napokban gondoltam, hogy elkell menjek egy normális szemorvoshoz, hogy megfelelő szemüveget ìrjon fel legalább amikor dolgozom.
Valaki ajánlott egy másik optikát ahol bizonyos időnkènt orvos vizsgál meg.
Elmentem, ès hát az állítòlagos orvos egy 20èvesnek tűnő lány volt, itt is ugyanùgy csak belenèztem egy gèpbe, ahol kijött egyik szememre 0.75 màsikra 0.50es èrtèk, ugyanilyen szemüveget írt fel.
Nekem nincs tapasztalatom, de valami olyasmire számítottam,hogy csepegtet valamit a szemembe majd komolyan megvizsgálja ès valami komplex szemüveget ír fel.
Szerintetek ez ìgy mennyire volt megbìzhatò? Elèg ennyi adat, amit kiad a gèp? Fèlek, hogy rontani fogja a szemem.
Mit gondoltok?
25n
Hát itt sok probléma van.
1. Ha X idő után látsz csak rosszabbul, az a szem fáradása miatt van. Tehát nem állandó dioptriáról van szó, így az biztos nem lesz jó, ha egy állandó dioptriájú szemüvegben üldögélsz majd ezentúl a gép előtt.
2. A szemészeti vizsgálatok (legalábbis, amik a dioptriát keresik), mint az esetből is látható, messze vannak az egzakttól. Az érték függ a napszaktól, a páciens fáradtságától, a megvilágítottságtól és - közvetlen leolvasás esetén - még a táblától és szerencsétől is. (1 betű plusz találat, hopp máris negyed vagy fél dioptriával "jobb" a szem.)
3. Mégis mit csepegtessen, meg nézegessen, ha a szemed maga nem beteg. (Ami ugye abból derült ki, ha előadtad a panaszod, amit fent is leírtál.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!