Kontaktlencsés vagyok, mi lehet a baj? SÜRGŐS
Túl sokat hordod a lencsét. Otthon viselj szemüveget! A szemorvosok is ezt mondják.
2010. aug. 30. 13:36
2/10 A kérdező kommentje:
10 éve kontakt lencsés vagyok, és nem hordhatok szemüveget mert az egyik szemem tökéltes a másikkal van baj és térlátás miatt nem horhadtok, valami más lesz a baj..
Hát nekem 5 éve van kontak lencsém, bár tudom némileg pihentetni, mert van szmüvegem is, de ilyen csak akkor szokott lenni, ha már öreg a lencse, vagy ugye, ahogy írtad sérült. Az újjal nem tudom mi lehet a gond. Én a helyedben csöpögtetnék a szemembe műkönnyet és egy óra múlva újra megpróbálnám.
2010. aug. 30. 13:41
4/10 A kérdező kommentje:
most feltettem kicsit csíp vagyis iritál:S
5/10 A kérdező kommentje:
Szerintem leveszem és hagyom ma nem rakok fel vagy nem tudom:S de már tegnap este is könnyezet a szemem és akkor is a sérült lencse volt rajtam
Szerintem egy kicsit felsértette a szemed a sérült lencse, és most azt a kis "vágást" a szemeden marja a kontaktlencse folyadék. Pár napig pihentesd a szemed (mondjuk így szemüveg nélkül nehéz), most ne rakj be lencsét.
2010. aug. 30. 14:03
7/10 A kérdező kommentje:
Lehetséges igen, köszönöm a választ, nem nehéz, mert az egyik szememmel tökéletesen látok, csak parázós ne hogy erősödjön a tompa látásom köszi a válaszokat:)
Nem igaz, hogy nem lehet szemüveged, ha az egyik szemed jó. Ilyenkon 0 dioptriásat írnak. (Szerinted amíg nem volt kontaklencse, hogy oldották meg a dolgot?) Kontaktlencséhez mindenképp javasolják a szemüveget, mert ha bepirosodik, nem hordhatod, ha netán kötőhártya-gyuszid van, nem hordhatod, ha allergiás reakció lép fel, ki kell venned, ha elfárad a szemed, ki kell venned - ha nem teszed, károsodik a szemed, 10 év ide vagy oda.
Én a helyedben azonnal elmennék szemorvoshoz, nem sérült-e meg a szemem a szakadt lencsétől, mielőtt nagyobb bajom lesz - ha hegesedik, az rontani fogja a látásodat (véglegesen).
2010. aug. 30. 14:23
9/10 A kérdező kommentje:
De nem hordhatok, mert nem volt térlátásom, mivel túl messze volt a lencse a szememtől.. most ezen ne veszekedjünk..
Ezt a hegesedést hogy érted??
10/10 A kérdező kommentje:
De ha cseppentek bele, nem csípi a szemem , az nem iritál, sőt még talán jó is csak egy idő után könnyedzik a szemem, mintha sampon került volna bele...
Kapcsolódó kérdések: