Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Megéri ezt a kontaktlencsét...

Megéri ezt a kontaktlencsét venni?

Figyelt kérdés

Lassan 12 éve vagyok szemüveges és mostmár szívesen kipróbálnám milyen kontaktlencsét hordani, viszont irtózom a szemembe való nyúlkálástól (tudom, nem kell belenyulni a szemembe de engem akkor is a hideg ráz ha valakit látok szempilla spirálozni).

Mikor bementem egy optikába ott mondta a csajszi, hogy ez nem gond mert van ilyen egy hónapos kontaktlencséjük (valamilyen Night and Day) amit az orvos berak és nekem nem kell napotna cserélgetnem hanem elég havonta. Picit furának tartom ezt és nem tudom mennyire jó vagy egészséges.

Esetleg ha valaki próbálta már, vagy most is ezt használja az tudna nekem írni tapasztalatokat a termékkel kapcsolatban? Nagyon hálás lennék érte:)

2021. júl. 29. 00:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Ne, semmiképp.
2021. júl. 29. 00:47
 2/4 anonim ***** válasza:
A szembe nyúlkálást senki nem szereti, mindenkiben van egy védelmi reflex, hogy ilyenkor csukja be a szemét. Kontaktlencse hordásnál viszont pár nap után megszokod és kikapcsol ez a reflex, én első alkalommal 2 órát szenvedtem, mire beraktam, könnyeztem is mint állat, pár nap után meg már rutinból ment, 10 éve azt hordok. Viszont én nem hagynám bent non-stop egy hónapig, szerintem ez nagyon nem higiénikus, megtelepszenek rajta a bacik és begyulladhat a szemed. Vagy lehet az orvos ad ehhez valami fertőtlenítő szemcseppet, nem tudom, kérdezz utána.
2021. júl. 29. 05:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Őszintén még sosem hallottam ilyen kontaktlencséről, pedig már évek óta azt hordok. Én is ugyan így voltam vele, mint te, de amikor mentem megtanulni, hogy hogyan kell használni, akkor az első pár próbálkozás utan már zavart.

Szerintem bem higiénikus, de tényleg nem is hallottam még ilyenről. A rendes lencsét 14 óra használat után kell fertőtleníteni egy éjszakán át. (Elvileg 4 óra is elég neki) Én szoktam érezni, hogy 10-12 óra használat után kezd kiszáradni, főleg ebben a melegben.

Én amondó vagyok, semmiképp se kockáztasd a szemedet ezzel a lencsével. Inkább a hagyományosat próbáld ki, ugyis a próbaidő után érezni fogod, hogy szeretnéd-e vagy nem.

2021. júl. 29. 13:35
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindannyiótoknak a választ, tényleg sokat segített!:)

Akkor maradok a hagyományosnál.

2021. júl. 30. 00:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!