A szem hozzá tud "romlani" egy erősebb szemüveghez?
Most csináltattam egy üzletben szemüveget 41ft-ért, múlthét pénteken (05.21-én kaptam meg).
Amikor vizsgálták a szemem, mondták, hogy normális, ha kicsit homályosan látom a betűket. Amit optikusnál is elmondtak (tb alapún) minden vizsgálat előtt,így nem aggódtam.
Viszont amikor megkaptam a szemüveget az első 2 nap rosszul voltam (fejfájás stb), és minden tisztább volt.
Most viszont valamiért a 3 m-nél messzebb lévő betűket nem látom/homályosak a háttérben lévő dolgok stb. (a Word típusú 72 méretű betűk homályosak).
Nem tudom elődönteni, hogy a szokatlan erősség miatt, vagy túl erős a mérete.
Viszont most lenne más amire kell majd a pénz, így nem tudom, hogy várjak kicsit hátha hozzá szokok még, vagy menjek vissza.
Úgy érzem, hogy közelre jobban nagyít, mint távolra, pedig távolra nem látok jól.
Ha fájt a fejed tőle, akkor hibás a szemüveg, ki kell cseréltetni, mert tönkre teszi a szemedet.
De gondold végig logikusan! Amikor a szemorvos cserélgeti a lencséket a próbaszemüvegben majd amikor a megfelelőt teszi be, te azonnal el tudod olvasni a kisbetűket is a táblán és nem azt mondja az orvos, hogy majd hozzászokik a szemed.
Remélem, hogy érthetően írtam le.
Igen, értem mit írsz.
Nekem se az első szemüvegem, de mindegyiknél próbálgatás alatt enyhén homályos volt (ahogy itt is), de a szemüvegem mindig tökéletes volt. Kivéve ez. Ezt nem tudom hova rakni. Közelre tökéletesen látok (szemüveg nélkül max az 5 cm-re lévő szöveget, így viszont 2 méterre lévőt is látom). De távolra meg homályos a 3. naptól.
2-es vagyok.
Tapasztalatból mondtam, mivel rengeteg szemüvegem volt már.
Most is két fiók még teli van velük.
Viszont 2019-ben tb-re kicserélték mindkét szememen a szemlencséket.
Azóta tökéletesen látok közelre és távolra is.
Szemüvegre már nincsen szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!