Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A szem hozzá tud "romlani"...

A szem hozzá tud "romlani" egy erősebb szemüveghez?

Figyelt kérdés

Most csináltattam egy üzletben szemüveget 41ft-ért, múlthét pénteken (05.21-én kaptam meg).

Amikor vizsgálták a szemem, mondták, hogy normális, ha kicsit homályosan látom a betűket. Amit optikusnál is elmondtak (tb alapún) minden vizsgálat előtt,így nem aggódtam.

Viszont amikor megkaptam a szemüveget az első 2 nap rosszul voltam (fejfájás stb), és minden tisztább volt.

Most viszont valamiért a 3 m-nél messzebb lévő betűket nem látom/homályosak a háttérben lévő dolgok stb. (a Word típusú 72 méretű betűk homályosak).

Nem tudom elődönteni, hogy a szokatlan erősség miatt, vagy túl erős a mérete.

Viszont most lenne más amire kell majd a pénz, így nem tudom, hogy várjak kicsit hátha hozzá szokok még, vagy menjek vissza.

Úgy érzem, hogy közelre jobban nagyít, mint távolra, pedig távolra nem látok jól.

2021. máj. 25. 19:36
 1/5 anonim ***** válasza:
23%
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de, hogy lehet tb alapon szemüveget csináltatni? Nekem is kéne új de pénzem nem sok van 😄
2021. máj. 25. 19:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha fájt a fejed tőle, akkor hibás a szemüveg, ki kell cseréltetni, mert tönkre teszi a szemedet.

De gondold végig logikusan! Amikor a szemorvos cserélgeti a lencséket a próbaszemüvegben majd amikor a megfelelőt teszi be, te azonnal el tudod olvasni a kisbetűket is a táblán és nem azt mondja az orvos, hogy majd hozzászokik a szemed.

Remélem, hogy érthetően írtam le.

2021. máj. 25. 19:58
 3/5 A kérdező kommentje:
#1 tb alap alatt a vizsgálatra gondolok, h a vizsgálatért nem fizetsz. Szóval a kórházban/vagy ahol van a szemészet nálatok/ ott ingyen megnézik, míg ha egy üzletbe mész, akkor a vizsgálatért is fizetsz, meg a szemüvegért is.
2021. máj. 25. 20:11
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen, értem mit írsz.

Nekem se az első szemüvegem, de mindegyiknél próbálgatás alatt enyhén homályos volt (ahogy itt is), de a szemüvegem mindig tökéletes volt. Kivéve ez. Ezt nem tudom hova rakni. Közelre tökéletesen látok (szemüveg nélkül max az 5 cm-re lévő szöveget, így viszont 2 méterre lévőt is látom). De távolra meg homályos a 3. naptól.

2021. máj. 25. 20:15
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok.

Tapasztalatból mondtam, mivel rengeteg szemüvegem volt már.

Most is két fiók még teli van velük.

Viszont 2019-ben tb-re kicserélték mindkét szememen a szemlencséket.

Azóta tökéletesen látok közelre és távolra is.

Szemüvegre már nincsen szükségem.

2021. máj. 25. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!