Magas dioptriánál tényleg nem érdemes nagykeretes szemüveget csináltatni?
-4,25-ös szemem van, amit csináltattam új szemüveg nagyon torzított, széleken homályosan láttam, szédültem benne.
Visszavittem az optikába, hiába állítgatták, nem lett jobb. Most majd beleraknak egy kevésbé vékonyított lencsét, hátha úgy jó lesz, de ha nem, akkor kisebb keretet kell választani. Elállni nem lehet, mert nem hibás teljesítés, a lencsével minden rendben, mondják ők (Vision).
Állítólag az ilyen nagy (?) dioptriánál már természetes dolog, hogy nagy lencsénél a széleken homályos és, hogy torzít. Nekem elég nagy részén homályos volt és zavaróan torzított, szóval ezt megszokni sem lehet és nem hinném, hogy természetes, hogy folyamatosan ki kell tekerjem a nyakamat, mert enyhén sem tudok oldalra vagy lepillantani.
Ha meg tényleg természetes, akkor az elég sok mindent elmond erről a szakterüketről, hogy 2021-ben sem lehet megoldani, hogy a lencse minden részén tisztán lássak.
(A 6 éves, korábbi szemüvegemnek ez nem volt probléma, igaz az kisebb lencséjű.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!