Hogyan lehet kideríteni, hogy egy szemüveg hány dioptriás?
Figyelt kérdés
Hogyan lehet azt kideríteni, hogy egy olvasó szemüveg hány dioptriás?
Anyukám hagyatékából maradt sok szemüveg. Élete során sokat romlott a szeme. főleg olvasáshoz használta őket.Szinte tökéletes állapotban vannak és gondoltam odaadom olyannak, akinek nagy szüksége lenne rá. Viszont nem tudom, hogy melyik + hányas. Csak azt tudom, hogy a sok között van +0,5-ös is és +4,5-ös is. Több szegény ember jelentkezett érte, akiknek el is küldeném a megfelelőt, de nem tudom, melyik hányas, mert nincs ráírva. Felpróbálni pedig nem tudják, mert postán küldeném el nekik.
Hogyan lehet kideríteni, hogy melyik milyen dioptriás?
2021. máj. 9. 14:36
1/2 anonim válasza:
Optikában bemérik, de a dioptria mellett a pupillatávolság is nagyon fontos
2/2 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a közelben ami van optika, ott csak díj ellenében mérik be és nem engedhetem meg azt a luxust, hogy 30-40+ ezret fizetek, hogy bemérjék mindet. Viszont a kb 80-100 szemüveget 12 személynek szeretném elküldeni. Körülbelüli meghatározással, hogy jó legyen nekik valamelyik a kb 5-10 darabból, amit küldök. Vagyis, mondta az egyik hölgy, hogy neki +3-as kellene. Azt szeretném tudni, hogy a sok közül melyik az ami +3-as körül van? Biztosan több is van és küldenék neki vagy 10-et, amiből ő majd megállapítja/felpróbálja, melyik jó neki. Nem a hajszál pontos adat kell, csak nagyjából, hogy melyikeket küldjem el.
2021. máj. 9. 14:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!