Van lézeres szemműtére lehetőség, ha a dioptriám meghaladja a felső kezelési határt?
Most leszek 18 éves, -10-es a dioptriám. MÉG nem haladtam meg a felső kezelési határt (a -12-t), de úgy érzem, megfogom. Egy éve sincs amikor utoljára csináltattunk szemüveget nekem, akkor is egy egésszel nagyobbra kellett váltani... na és már megint alig látok. Nem tudom elolvasni a táblákat, rendszámokat stb., újra homályosan látok.
Még biztos kell kb. 7 év hogy beálljon a szemem egy adott dioptriára, de addig biztos sokat fog romlani... főleg ha ilyen ütemben romlik, mint most. Mondjuk lehet soha nem áll meg, dédpapámnak volt ilyen rossz a szeme, ő az utolsó éveiben már szinte csak a színeket látta, szemüveggel meg anélkül is.
Mi történik az ilyen esetben? Van valami másra lehetőség? Nekem még az is megfelelne, ha a látásom nem is lenne tökéletes, de legalább 5-6 dioptriával kevesebb lenne. Lehetséges hogy ilyenkor is elvállalják a szemműtétet? Feltéve hogy a páciens beleegyezik abba, hogy továbbra is szemüveget hordjon.
a sasszemklinika csak -6 -ig tudja, míg a Budai -12 -ig.
nézzd meg a googleban h az emberi szem kb 23,25,de akárr 30 éves korában áll csak be egy adott dioptriára de sok olyan van akinek sohase.
nekem is mindig romlott a látásom, mígnem elkeztdem szemcaeppeket használni, szemkapszulakat szedni s halat enni. aztán hírtelen mindkét szemem minden évben egy teljes dioptriát javult. ezt tanácsolom neked h te is csináld ezeket.
25 évesen -6 voltam, most 29 évesen -3. de nekem még nem állt be a dioptriám teljesen. még egy kicsit, egy negyeted kell javulnia a bal szememnek s utánna már műrhető.
nem ajánlom a sasszemet. én is hittem benne s 5 évig mindig mentem h mikor lesz mutheto a szemem. mondták h mutheto, de volt valami a jobb szememben amit mondtak, de nem akartak elmagyarázni s igy nem mertem s jol tettem. a budainál mondták meg stb. mutheto, de jobb ha olyannál csinaltatom ahol mindent reszletesen elmondanak s - 12-ig mutenek.
ne stresszelj, ne légy depressziós, ne aggódj.
a pozitiv gondolkodás is sokat segít.utánna is olvashatsz h tényleg az ember a gobdolataival az idegrendszerét befolyásolha s sokszor a látásét is.
de tudok ojat akit -18- as szemmel műtöttek tökélyre s nem hord szemcsit.
ja s tanácsolom h menj el a sasszemhez is s a budaiba is h megvizsgáljanak s az alapján adjanak neked lencsét. én is ugy csináltam. minden évben elmentem a sasszemhez, kaptam róla papírt, elmentem a közeli optikushoz és odaadtam a papírokat h az alapján vizsgáljanak meg. de a budait jobban elismerik.
mindenképpen orvossal csináltasd a vizsgálatot, tehát fizess érte. akinél nem kell fizetni az nem orvos s kontár. volt h ingyenesre mentem s prizma lencsét akart rámerőltetni. a ballal minden kicsi volt, a jobbal pedig minden nagy. még jo h visszakértem a pénzem s kiálltam magamért stb. majdnem egy életre szét b@szt@k volna a látádomat.
még egy jótanács!!!
csak alaplencsét kérj!!!
ne hagyd h rádtukmáljanak mindenféle plussz réteget s így minőség úgy minőség így jó a szemnek úgy jó a szemnek suövegeket.
volt h nagyon drága speckó rétegeset vettem stb. rohadtúl égette a szemeimet s romlott is akkor 2 teljes dioptriát mindkét szemem.
nagy becsapás minden!!!!
"még egy jótanács!!!
csak alaplencsét kérj!!!"
Te nem vagy normális?Mit lencsézel itt össze vissza?lézeres szemműtétre nem az kíváncsi aki szemüveget akar venni!idióta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!