Érdemes lehet csak az egyik szemet lézerrel megműttetni?
Lézerezésen gondolkodom. Bal szemem -2,5, jobb -2,25.
Látásnál a jobb szemem a domináns.
Szeretnék szemüveg nélkül is rendesen látni, de attól félek, hogy a lézerezés után nemcsakhogy visszaromolhat a szemem, hanem olyan maradandó problémáim is kialakulnak majd, amik eddig sosem voltak- pl. szemszárazság, homályos látás vagy fényérzékenység.
Emiatt az jutott eszembe, hogy lehet érdemesebb lenne csak az egyik szememet megműttetni? Így ha az"félresikerül", leglább a másik még érintetlen lesz, és a kettővel együtt fogok rendesen látni.
Illetve ez esetben melyik szemet érdemes műttetni? A rosszabbat, tehát a balt, vagy inkább a jobbot, ami a domináns és úgyis azzal látok/nézek elsősorban?
Úgy tudom, a nem domináns szemünk csak a térlátáshoz kell. Ez rosszabbul fog menni, ha az egyik szemem sokkal nagyobb dioptriás, mint a másik?
Köszi!
Egyébként sokat olvasgattam a honlapokat, de sehol sem írták, hogy egyszerre csak az egyiket csinálják meg.
Látásjavító lézeres műtétnél mindkettőt egyszerre műtik ha szükséges. Persze ha valakinek csak az egyik szeme rossz, akkor egyet is műtenek. Szürkehályog és hasonló esetekben műtik külön a 2 szemet 1 hónap eltéréssel de az nem lézeres műtét.
Amúgy nem igazán van kockázata, garanciát vállalnak rá. Szerintem nem egyenlítené ki ekkora különbséggel a jobb szemed a balt, nem éri meg emiatt külön műttetni vagy csak az egyiket műttetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!