A mínuszos a rövidlátóknak kell ahhoz, hogy távolra élesen lássanak. Pluszos a távollátóknak kell ahhoz, hogy közelre lássanak. A mínuszos lencse a szélei fele vastagodik, a pluszos a szélei fele vékonyodik.
Mellesleg az, hogy mínuszos hosszú í-vel írandó, a pluszos szó pedig szimpla sz. Végül is egy 6 szóból álló mondatban csak 2-őt írtál hibásan ami egy átlag magyar nyelvtan és helyesírási tudását tekintve nem is rossz arány.
2021. ápr. 16. 14:10
2/11 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló, először is köszönöm... Másodszor szeretném megjegyezni, hogy erre a kötekedő stílusodra semmi szükségem, de szerintem senki másnak sincsen. Nagyon kedves vagy (nem), hogy próbálsz másokat kijavítani, de inkább szerintem a saját házad táján sepregess, jó?
Legyen szép délutánod, te savanyú ember! :)
2021. ápr. 16. 15:32
3/11 anonim válasza:
Kérdező, ezek ilyenek, itt élik ki magukat, hagyd rá... Nem gondolom, hogy bármivel növelné ez a kötekedő stílus a kompetenciáját, legfeljebb az egoját...
2021. ápr. 16. 15:37
4/11 anonim válasza:
Kedves kérdező, semmi kötekedés nem volt a válaszomban, amint látod megpróbáltam kimerítően válaszolni a kérdésedre. A következő bekezdésben, pedig korrigáltam a helyesírási hibádat, ami szerintem jogos volt, de egyáltalán nem kötekedtem, sőt még próbáltam a helyzetedet szépíteni azzal, hogy az átlaghoz képest azért nem olyan rossz ez. :P A kritikát tudni kell elviselni, mert attól fejlődik az ember, amivel mint láthatjuk eredményt értem el nálad, hiszen a válaszodat már hibátlanul le tudtad írni, így volt értelme a kritikámnak és ez a te hasznodra vált.
2021. ápr. 16. 19:33
5/11 anonim válasza:
Ja és még annyit, hogy míg én kultúrált tudtam maradni addig te küldtél nekem egy k*rva anyázós üzenetet, ami szerintem nem engem minősít.
2021. ápr. 16. 19:36
6/11 anonim válasza:
1-es
Mellesleg azt írtad, hogy kettőőt és az "ami" elől hiányzik a vessző.
2021. ápr. 16. 20:18
7/11 anonim válasza:
Ebben igazad van, de nem is 6 szóból állt az a szöveg amiben ezek benne maradtak, nem a kérdésben hagytam benne nyilvánvaló hibákat és most sem k*rva anyázlak le amiatt, hogy szóltál.
2021. ápr. 16. 20:28
8/11 anonim válasza:
Ebben is van hiba, a "k*rva anyázlak" egybeírandó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!