Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lehet valakinek plusszos és...

Lehet valakinek plusszos és minuszos a szeme egyszerre? Illetve létezik olyan lencse ami kombinálja a kettőt?

Figyelt kérdés
Kiderült, hogy szemüveget kell hordanom. Nem vészes, mert csak alig dioptriás. Viszont a papíron az áll, hogy egyszerre mindkettő kell. A jobb szemem +0,25/-0,25 a bal pedig +0,25/-0,5. Hallottam már ilyenről, de csak időseknél, akik cserélgetik a szemüvegeiket, attól függően, hogy mikor melyik kell. Én viszont még csak 26 éves vagyok. Ráadásul nem két szemüveget csinálnak, hanem csak egyet. (Már meg van rendelve.) Létezik olyan, hogy egy szemüveg mindkettőre megoldás?

2014. febr. 24. 17:23
 1/2 anonim válasza:
Létezik,én 14 vagyok,és szemüvegem is van,az 1ik fele mínuszos,a másik pluszos. De egyébként keress fel egy szemészt,biztos jobban ért hozzá.. :D
2014. febr. 24. 19:54
 2/2 anonim ***** válasza:

Lehet.

Létezik.

Régebben csak bifokális, jó ideje multifokális lencsében is.

(Ilyen kis mértékű dioptriára nálunk a szemészorvos nem javasolja a szemüveg hordást)

2014. febr. 24. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!