Miért "váltakozik" a szemem színe?
Figyelt kérdés
Alapból zöldes színű a szemem, viszont folyton látom, hogy más színű, mint máskor. Van hogy ilyen tök kifakult meg szürkés, máskor meg ilyen full élénk sötétzöld. Ez miert lehet?2021. ápr. 8. 20:30
1/2 anonim válasza:
A hangulatod befolyásolhatja.
Ismertem olyan kék szeműt, aki ha mérges volt, sötétkék volt a szeme, ha boldog, akkor szinte ezüst, amúgy meg világos kék.
Nekem barna szemem van, zöldes beütéssel...idegesen majdnem zöld, ha boldog vagyok, szinte fekete.
2/2 anonim válasza:
Pontosabban a szemnek az írisz része változik, de nem csak hangulatfüggő a színe. Függhet a belsőszervek állapotától, a melanin termelődést a napfény is befolyásolhatja, amitől még élesebb a szemnek a színe. Ételtől, főleg méz, spenót, hal, olivaolaj, magvak, kamilla tea.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!