Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Évtizedes kontaktlencse-hordás...

Évtizedes kontaktlencse-hordás után tartottam egy kb 2 éves szünetet, többi lent?

Figyelt kérdés
A szünet alatt nagyon beeresedett a szemem, és szenvedtem a szemüveghordástól. Pár hete visszatértem a kontaktlencsézéshez. Az elmúlt hetekben a következőket tapasztaltam: a szemem kevésbé eres és kényelmesebb a lencsehordás, mint bármikor előtte. MItől van ez? Mióta újra hordom a kontaktlencsét, cseppentek időnként hyaluronsavas szemcseppel, okozhatja ez a különbséget? Szemüveges időszakom alatt sosem cseppentettem, meg előtte sem.

2021. márc. 13. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy alapvetően kicsit szárazabb a szemed, amit most, hogy újra lencsézel, pótolod a szemcseppel.
2021. márc. 13. 19:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Más tipusú lencse? Amúgy a lencse takarja a szemed egy részét, így véd pl portól, széltől, stb.
2021. márc. 13. 19:42
 3/4 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, hogy nem kerul annyi irritáló cucc a szemembe a lencse miatt. iwear, vagy más néven biofinity havi lencséket hordok egyébként. Régebben is ezt a márkát vettem. A napi lencsék kipróbálásakor undorodtam meg a lencsehordástól. Azt hittem, hogy teljesen leveszik majd a piacról ezeket a kényelmes havi lencséket,és csak a viselhetetlen, szembántó napi lencséket fogják nyomatni, ezért akartam átszokni a szemüvegre. De látom, hogy azóta is elérhetőek a havi kontaktlencsék,így megnyugodtam.
2021. márc. 13. 20:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem értem miből gondoltad, hogy befejezik a havi lencsék árusítását? Másrészt a napi lencséknél pont hogy a kényelmen van a hangsúly, mivel ott nem dilemma a szakadás, ezért vékonyabbra tudják készíteni.

A kérdésre válaszolva, szerintem is száraz lehet a szemed, ezért tapasztalatod ezt a műkönnyet használva. (A szemcsepp az gyógyszertartalmú, nem összekeverendő a kettő.)

2021. márc. 15. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!