Kész olvasószemüvegből kisebb vagy nagyon dioptriásat vegyem ha +1,25-ös a szemem?
46 éves vagyok, kb. 1-2 éve alakult ki ez a probléma. Nagyon ritkán okoz csak gondot, időnként elektronikai alkatrészekről kell leolvassak egész apró feliratokat, amiket korábban jól láttam, most meg a telefonom kamerájával ránagyítva tudom csak elolvasni őket. Más téren nincs semmi zavaró gondom.
Most voltam szemésznél és mindkét oldalra +1,25-ös olvasószemüveget írt fel. Az lenne a kérdésem, hogy ha kész olvasószemüveget vennék még csak első körben, akkor a +1,00-t vagy a +1,50-et válasszam?
Olvastam, hogy a nem megfelelő szemüveg tovább ronthatja a szemet, de minimális ideig használnám, csak alkalmanként ilyen kis alkatrész feliratok leolvasásához tenném fel, hogy ne a mobillal kelljen szórakozni. Mondjuk úgy havonta összességében talán ha fél órát lenne csak rajtam. Erre nem szeretnék most még sok tízezer forintot kiadni.
Szerintem akkor lényegében teljesen mindegy. Próbáld ki mindkettőt a boltban, és azt vedd, amelyikkel élesebben látsz.
Nekem -1-es a szemem, de már azóta romlott, mert a - 1-es szemüvegben sem látok élesen, de mivel tavoktatas van 1 éve (főiskola), én sem veszek új szemüveget magamnak, mert tv nézéshez (nyilván ha nen kell felirat) nekem megfelel. Távolra jelenleg úgysem kell néznem, autót sem vezetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!