Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Látás romlás. Elég ilyen...

Látás romlás. Elég ilyen tevékenységekhez a szemüveg?

Figyelt kérdés
Kb. 5 éve észrevettem az egyik szememen, hogy távolra elég homályosan látok, ami azóta nem drasztikusan de romlott, most készül a szemüvegem. A másik szememet ez nem érinti. Évek óta tableten olvasok könyveket illetve sokat használok telefont. A szemüveget ha csak ilyen tevékenységekhez illetve otthon hordom az is segít h ne legyen romlás? Munkába rettenetesen zavarna, és amúgy is nehezen veszem ra magam hogy felvegyem. ezzel is szinten lehet e tartani vagy muszáj állandóan hordani?
2021. febr. 9. 21:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Én is pár éve arra lettem figyelmes hogy elkezdett romlani a szemem vetünk egy szemüveget hordtam kb 1 évig aztán valahogy nem vettem fel sose és mint ha javult volna a szemem így is ami szerintem csak azért történt mert növésebn vagyok és esetleg ezért javulgat de te ha már felnőtt vagy akkor szerintem érdemes egyfolytában hordani vagy ha nem akarod akkor kontaktlencse
2021. febr. 9. 21:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Felnőttek esetén a szemüvegtől függ, hogy romlik-e, ez babona (kivéve ha eleve rossz a szemüveg, azzal talán lehet rontani). Én is rövidlátó vagyok, tehát távolra nem látok jól. Otthon, utcán meg a munkahelyen hordom alapból a szemüveget, mert különben nem ismerem meg az arcokat, nem tudom elolvasni a kiírásokat stb. Ha olvasok, telefonozok vagy ha valami kifejezetten kicsi dolgot kell néznem, mondjuk tűbefűzés, akkor leveszem, mert így a pici betűket jobban látom. A mínuszos szemüveggel azon az áron látsz messzebbre jobban, hogy közelre nehezít - de persze csak ha épp rajtad van. Ha nincs rajtad, akkor a normálishoz képest közelebbre is tudsz fókuszálni, a kisebb dolgokat is látod, tehát a nyers látásod annak felel meg, mintha egy normál látású ember egy gyenge nagyítót használna.
2021. febr. 10. 15:13
 3/4 anonim ***** válasza:
jav: Felnőttek esetén NEM a szemüvegtől függ, hogy romlik-e
2021. febr. 10. 15:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2021. febr. 11. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!