Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi lehet a látásommal mostanában?

Mi lehet a látásommal mostanában?

Figyelt kérdés
Kis ideje feltűnt, hogy mikor erősebben nézek oldalra vagy hirtelen akkor ilyen fekete nagyobb folt jelenik meg és mintha követné a szemem mozgását. Régóta vannak ilyen üvegtesti homályok a szememben azokat eltudom különböztetni ettől. Ez ugyanis valahogy a látóterem közepén jelenik meg ilyenkor. Néha mikor gépezek így oldalról észreveszem, hogy ilyen fekete halvány ovális alakú nagyobb foltok jelennek meg de el is halványodnak. Korábban ezek nem voltak csak a homályok. És ez nem csak akkor van ha fáradt vagyok, mert most is látom ha oldalra nézek és ugyanúgy megjelenik ez és pislákol ahogy követi a szemem mozgását. Egy 5 forintos nagyságúra saccolom. Este is néha mikor csukva van a szemem, hiába van sötét mintha látnék valami árnyékot, vagy ilyen kör alakú mozgást ami gyorsan előre ugrik azt vissza megy. Általános iskola óta szemüveges vagyok. Talán olyan 1 hónapja fedeztem fel ezeket a foltokat, nem is foglalkoztam vele igazán, mert nappal nem mindig tűnik fel inkább ha erre koncentrálok. De most már sokszor látom. Nem kell mondanotok, ebből szemészet lesz, de pár hónapja voltam sima látásvizsgálaton a vision expressnél és ott csak észre vettek volna valamit nem? Mondjuk az igaz, hogy sokkal erősebb szemüveglencsét ajánlottak ami nem kellett, nem is vettük de ez nem lényeg. Mit gondoltok, mi lehet ez nálam? Mitől jelent ez meg? 23L

2021. febr. 2. 00:05
 1/4 anonim ***** válasza:
2021. febr. 2. 00:07
 2/4 A kérdező kommentje:

1.ez nem az!

direkt írtam hogy vannak üvegtesti homályok a szememben de ez kifejezetten egy nagy fekete kör folt amit amúgy nem látok mint a homályokat csak amikor erősebben oldalra nézek, vagy oldalra nézve forgatom a fejem. Itt az orvos csak a homályokat válaszolta, nekem az van de most nem arról beszéltem.

2021. febr. 3. 00:23
 3/4 anonim válasza:
Én is pont ugyanezt vettem észre mostanság. Szinte szóról szóra. Van valami eredmény az ügyben? Voltál orbosnál?
2021. máj. 25. 22:37
 4/4 anonim válasza:
Orvosnál*
2021. máj. 25. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!