Mitől pirosodik be a szemem már évek óta?
Figyelt kérdés
Folyamatosan bepirosodik a szemem már évek óta. (A környező szemorvosokat/klinikát végig jártuk és mindenhol azt mondták, hogy nem a szemem hibája) az esetek 80%-ban piros, valamikor nem annyira csak eres a széle, de van amikor bizonyos pontok olyanok vagy az egész. (pl olyat vettem észre, hogy este amelyik oldalra van fordulva a fejem alváskor akkor reggel az az oldal lesz piros, de ez sem állandó) Van olyan amikor elalszom még egész tűrhető és reggel úgy kelek fel, hogy bevérzett és aztán egész nap ilyen max kicsit enyhül, ilyenkor ritkán segít ha felkelek este és érzem, hogy fáj akkor az ellentétes oldalra fordítom a fejem.(volt olyanra is példa hogy reggel nagyon piros volt visszafeküdtem aludni és 1 óra alvás után enyhébb lett.) Néha szokott fájni is pl ha a jobb oldala van bevérezve akkor ha erősen balra nézek akkor a jobb oldalon nyomás szerű érzés van ha pislogok jobban érezni. Mind 2 szemem ilyen talán a bal kicsit többször szokott van amikor mid 2 ilyen. Ritkábban van olyan hogy az egész inkább ilyen pontok szoktak a többi oldalon meg olyankor csak eres pl jobb oldala, stb... Ha nappal egész tűrhetően néz ki akkor beszokott pirosodni az hogy mennyire az változó(ilyenkor ha reggel nem volt egy pontsem bevérezve akkor az egész piros). Suli alatt időben jártam aludni(9-10) mert nehezen kelek és ilyenkor is előfordul. Este még ha felébredek van olyan érzésem mintha nehezen tudnék pislogni lecsukom a szemhéjam és nehezen jön fel. Sokat nézek kijelzőt de ahol lehet a létező minden szűrő be van kapcsolva, még van kék fényszűrős szemüvegem is. Barátaim sokkal többet néznek és nekik meg semmi sincs... Erős fókuszálásnál (főleg kijelzőnél) szokott csípni is. Tudtok valami szemcseppet vagy akinek volt ilyen tapasztalatokat kérlek osszátok meg. :)2021. jan. 8. 12:38
1/2 anonim válasza:
És nem mondtak semmit sem az orvosok, hogy mitől lehet?
Száraz szem? Arra vannak egyszerű, vény nélkül kapható szemcseppek. A gyógyszertárban kérdezd meg, hogy mit ajánlanak. Általában mondanak olyat, ami jó, de nem ismert. Az agyonreklámozottak nem biztos, hogy a legjobbak.
Vérnyomásod rendben van?
2/2 A kérdező kommentje:
Orvosok csak annyit mondtak, hogy rendben van a szemem és ez a pirosodás nem rontja a szemem. Adtak szem cseppeket de semmit sem értek Vérnyomásom rendben van. A visine szemcseppet használtam régebben az segített de állítólag hosszú távon káros. Más eddig nem használt.
2021. jan. 8. 14:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!