Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Milyen tüneteitek voltak...

Milyen tüneteitek voltak azelőtt, mielőtt szemüvegesek lettetek volna?

Figyelt kérdés

2020. dec. 30. 14:44
 1/7 anonim ***** válasza:
59%
Hát, nem is tudom. Rosszul láttam?🤔🤔
2020. dec. 30. 15:31
 2/7 anonim válasza:
Gyakori fejfájás és észrevettem, hogy nehezebben látom a szöveget a táblán az előadáson, mintha nem lenne elég fény.
2020. dec. 30. 15:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Miért a pirospacsi?

Rosszul láttam, el kellett mennem szemészetre.

2020. dec. 30. 19:35
 4/7 A kérdező kommentje:

Azért kérdeztem, mert nekem mostanában elég szaárazok a szemeim. Maguktól nlha annyira bekönnyeznek, hogy alig tudom nyitvatartani, általában fáradtabbnak érzem őket, és folyton egy fajta szuró érzés van bennük. Kicsit mintha a fejem is fájt volna, bár ez szerintem a folyadék-hiány okozta nálam. Emiatt arra gondoltam, hogy ezek a szemromlás jelei...

Mindenesetre most felhagytam a telefon-képernyő esti bámulásával, nap 6x használok műkönnyet, papír-alapú könyveket olvasok és igyekszem limitálni a screen-time-ot amennyire csak lehet.

Ez így jó?

2020. dec. 30. 22:30
 5/7 anonim válasza:
Érdemes elmenni megnézetni. Ha meg ugyan olyan jó a látásod, mint eddig, akkor is ajánlatos kékfény szűrős szemüveget csináltatnod, ha ennyire sokat nézed a monitort, telefont.
2020. dec. 31. 07:56
 6/7 A kérdező kommentje:
Mi ez a kékfény szűrős szemüveg? Hogy működik? Dioprtria mentes, csa szűri a fényt?
2020. dec. 31. 10:43
 7/7 anonim válasza:

Dioptria mentes is van, persze. Szűri a fény azon frekvenciatartományát ami hosszútávon károsítja a szemet. Irodai munkások például kötelező a szemüveg, illetve óránként 10 perc szünetet kell tartaniuk.

Itt egy cikk, ha gondolod olvasd el:

[link]

Csak átfutottam, de tartalmaz forrásmegjelölést, szóval ha jobban érdekel, olvasd el azokat is.

De mint írtam, menj el optikushoz.

2020. dec. 31. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!