Milyen tüneteitek voltak azelőtt, mielőtt szemüvegesek lettetek volna?
Miért a pirospacsi?
Rosszul láttam, el kellett mennem szemészetre.
Azért kérdeztem, mert nekem mostanában elég szaárazok a szemeim. Maguktól nlha annyira bekönnyeznek, hogy alig tudom nyitvatartani, általában fáradtabbnak érzem őket, és folyton egy fajta szuró érzés van bennük. Kicsit mintha a fejem is fájt volna, bár ez szerintem a folyadék-hiány okozta nálam. Emiatt arra gondoltam, hogy ezek a szemromlás jelei...
Mindenesetre most felhagytam a telefon-képernyő esti bámulásával, nap 6x használok műkönnyet, papír-alapú könyveket olvasok és igyekszem limitálni a screen-time-ot amennyire csak lehet.
Ez így jó?
Dioptria mentes is van, persze. Szűri a fény azon frekvenciatartományát ami hosszútávon károsítja a szemet. Irodai munkások például kötelező a szemüveg, illetve óránként 10 perc szünetet kell tartaniuk.
Itt egy cikk, ha gondolod olvasd el:
Csak átfutottam, de tartalmaz forrásmegjelölést, szóval ha jobban érdekel, olvasd el azokat is.
De mint írtam, menj el optikushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!