Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha valaki gyermekkorában...

Ha valaki gyermekkorában szemüveges, később, ha megjavul a látása, mitől javul meg?

Figyelt kérdés
Olyan emberekre gondolok, akiknek lézeres szemműtét vagy orvosi beavatkozás nélkül megjavul a látásuk, nem betegség okozta a látásuk romlását és kontaktlencsét sem hordanak.
2020. dec. 12. 15:50
 1/3 anonim ***** válasza:
63%
A rövidlátás a szem alakjának megnyúlása miatt van általában, a fókuszpont máshová kerül. Ahogy kamaszkorban/tinikorban fejlődik, növekszik az ember, elképzelhető, hogy valamennyit változik a szemgolyó és javul. De ez szerintem ritka.
2020. dec. 12. 16:03
 2/3 anonim ***** válasza:
63%

A rövidlátás nem javul, hanem romlik mindig, akinek kiskorában emiatt volt szemüvege, annak marad végig, erősebb dioptriákkal.

Kisebb korában a többségnek viszont enyhén pluszos szeme, majd a fej növésével mindenkinek a negatív irányba tolódik a dioptria. Ideális esetben ez a pluszos érték kicsi, ezt korrigálni tudja fiatalon a szem és az agy, ezért nem kell szemüveg és az eltolódás után pedig 0 körül áll meg, vagyis továbbra sem kell.

Kevésbé ideális esetben a kezdeti pluszos érték nagyobb annál, hogy ne kelljen hozzá szemüveg, de később abba a tartományba jut a fenti folyamat során, amikor már maga is tud korrigálni. Na ez utóbbi esetben van az, hogy "megjavul" és el lehet hagyni a szemüveget.

2020. dec. 12. 20:30
 3/3 anonim válasza:
En is ebbe a kategoriába tartozok, valakhogy 10 eves korom körül lettem szemüveges, akkor ugy magyarazta az orvos hogy túl gyorsan növünkes a szem nem birja ezt követni,most, az utolsó szemeszeti látogatasomon az egyik szememrre1 a másikra 0.75 dioptriaval kevesebb fog kelleni hoyg oszinte legyek semmit nem csinaltam egy darabog romlott, aztan megált, most meg javul, fogalmam nincs hogy mi lesz a végeredmeny, nem haszanaltam kulon szereket se konaktlencsét
2020. dec. 17. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!