Tegnap fát vágtam és szemén csapott egy fadarab, távolra kicsit homályosabban láttam, de mára mintha már nem lenne olyan homályos. Bevérzést nem látok rajta, kicsit szúr még mindíg, hirtelen fényre is szúr, ha meg megdörzsölöm akkor nagyon. Gyakorlatilag csak szúr az ütődés helye és ezért érzékeny, még enyhén homályosabb a látás távolra.
Valószínűleg a szaruhártya sérülhetett meg. Nekem egy fenyőág csapott bele túrázás közben kb 5 éve, ugyanezek a tüneteim voltak. Akkor kaptam rá antibiotikumos szemcseppet. A szemész a mai napig látja a sérülést a szaruhártyán ha megnézi a látásvizsgálóval, illetve ezzel a szememmel minimálisan rosszabbul teljesítek amikor szemvizsgálat van, nem tudom a legutolsó 1-2 számot elolvasni. Amúgy jó a látásom, nem kell szemüveg semmi ilyesmi. Lehet amúgy is gyengébb lenne ez a szemem, nem a sérülés miatt, nem tudom.
2020. nov. 4. 08:10
3/10 A kérdező kommentje:
Helyesbítek, most nézem, hogy a szívárvány hártyánál látszik egy kis kör ahova ütődött
2020. nov. 4. 08:14
4/10 anonim válasza:
Akkor mindenképp menj szemészetre sürgősen mert retina sérülés is lehet, ami viszont már súlyosabb! Második voltam.
2020. nov. 4. 08:16
5/10 anonim válasza:
Irány a szemészet. Nem holnap, és nem majd munka után, hanem minél előbb.
2020. nov. 4. 08:19
6/10 anonim válasza:
Szemészet és a dörzsölést feljtsd el az a legrosszabb amit tehetsz.
2020. nov. 4. 08:23
7/10 A kérdező kommentje:
Erős fénynél látható, alap fénynél nem
2020. nov. 4. 08:49
8/10 anonim válasza:
Oke de ezt a szemésznek kéne megnéznie itt a távgyógyítás nem működik ;)
2020. nov. 4. 10:13
9/10 anonim válasza:
Tudod, a kétszemes látás elég sok szempontból jobb, mint ha csak egy szemed van.
De nekünk végül is mindegy. Ha a sérülés csak erős fényben látható, esetleg megkockáztathatsz egy megvakulást. Hiszen marad még egy szemed...
2020. nov. 4. 11:10
10/10 anonim válasza:
9. :D
Lehet hogy ennyi és helyrejön magától. De a látás viszonylag fontos dolog. Legalábbis nekem az, így én inkább megtennék mindent érte és megnézetném. Ne ezen múljon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!