Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Melyik dioptriát válasszam?...

Melyik dioptriát válasszam? Az erősebbel (-0,50, -0,75) nagyon jó élesen látok, a gyengébbel (- 0,25, -0,50) is jobban látok, mint nélküle, de nem olyan tű élesen. Melyik a jobb választás? Hogy kellene “látnom”?

Figyelt kérdés

2020. okt. 11. 18:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%

Menj el egy optikába, ott bemérik. Nekem például csak olvasószemüveg kell, de a két lencse nem egyforma.

Szóval ne simán próbálgatással válassz!

2020. okt. 11. 18:22
 2/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
57%

Ha nem a teszkós szart veszed, hanem elmész látásvizsgálatra egy optikába, akkor megcsinálját mindkét oldalt olyanra, ami jó neked.

Plusz egy tipp: ha olyan szemüveget veszel a teszkóban, aminek kis kézügyességgel cserélhető a lencséje, és találsz ugyanolyan modellt mindkét dioptriára, akkor magadnak is tudsz csinálni egy jót (ugyanakkor optikában a vizsgálat fontos lehet, sokkal pontosabban megcsinálják a te szemedre illeszkedően a lencséket).

2020. okt. 11. 18:24
 3/15 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy szemorvos a gyengébbet, optikus az erősebbet írta fel, azért nem tudom, hogy melyik legyen.
2020. okt. 11. 18:27
 4/15 A kérdező kommentje:
Azért nézettem meg az optikába is, mert csak a saját vizsgálatukra adnak garanciát.
2020. okt. 11. 18:30
 5/15 anonim ***** válasza:
43%
Az erősebbet kérd, hiszen azzal látsz jól. Ne félj az erősebb dioptriától, nem ártasz vele a szemednek.
2020. okt. 11. 18:59
 6/15 anonim ***** válasza:
84%
Tapasztalatból: az optikus jobban ért hozzá. És mindig azt kell megrendelni, amivel élesen látsz.
2020. okt. 11. 19:07
 7/15 anonim ***** válasza:
55%
Attól függ, hogy hány éves vagy. Ha nagyon fiatal ( 20 alatt), akkor a gyengebbet. ( Az orvosodnak igaza van egyebirant.) Nekem a számítógépes szemvizsgálattal volt hogy -3-mal erősebbet írtak volna fel. Mínusz 6-st mutatott a gép, es most húsz év után hordok -4-et és ennél gyengébb várhatóan már nem lesz.
2020. okt. 11. 19:25
 8/15 anonim ***** válasza:
37%

2-es

Mínuszos szemüveget te ugyan se Tescoban, se semmi hasonló helyen nem fogsz próbálgatni a polcról leemelve.

Kérdező

a 2 opció inkább: semmi, mivel ez nagyon gyenge dioptria vagy az erősebb, mert ha már úgyis szemüveges leszel, akkor már ha lúd, legyen kövér.

2020. okt. 11. 20:02
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ugyan nem vagyok már nagyon fiatal (30), de az orvos szerint a gyengébb kell, hogy ne lustuljon el a szem. Az optikus szerint meg az a jó, ha élesen látom az alsó sort is a táblán. Szóval nehéz a döntés.
2020. okt. 11. 20:24
 10/15 anonim ***** válasza:
42%
Nyilván az orvos tudja jobban. Az optikus kiszámolja a fizika szerint és hát persze, hogy ez jön ki, optikailag csak 1 jó eredmény van, minden más csak közelítés. Attól még vannak más szempontok is, pl, hogy minél jobban megmaradjon a szem és az agy alkalmazkodóképessége.
2020. okt. 11. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!