Ha választani kéne szemüveg és kontaktlencse között melyiket választanád? Miért?
Kontaktlencse, 18 éve azt hordok.
Egyrészt mert a kiskoromat pokollá tette a szemüveg, rusnyán néztem ki benne (ráadásul a fémallergiám miatt ilyen randa műanyagkeretesek voltak, gyerekkiadásban és 80-as 90-es években pláne förtelmesek), totál tönkrevágta az önértékelésemet. Amikor 14 évesen először betettem egy kontaktlencsét és megláttam magam a tükörben, majdnem elbőgtem magam, hogy basszus, nem is vagyok annyira gusztustalanul ocsmány, mint eddig hittem. Mellesleg máig hülyén áll.
Fényérzékeny a szemem, és a sötét (átlátszatlan) napszemüvegeket kedvelem, az ilyen sima fényre sötétülős szemüveg nem elég és egyáltalán nem is tetszik.
A kontaktlencse nem párásodik be, ha netán "baleset" éri, könnyebben cserélhető (van tartalék...), ráadásul időnként változik a dioptriám, olcsóbb és egyszerűbb ennek megfelelően új lencse mint új szemüveg készíttetés x időnként.
Olyat hordok, ami ugyan csak rövid ideig hordható, de éjszaka is bennmaradhat, így megszoktam, hogy mindig tisztán látok, ha szemüveget le kell venni és csak pacákból áll a világ, az akkor is nagyon zavar, ha alvás előtt vagy ébredés után vaksi vagyok, utálok blur-effektben látni.
Nyilván vannak hátrányai is bőven, de nekem így is sokkal jobban megéri a lencse, minden szempontból.
Én a szemüveget. A kontaktlencsében mindig száraz volt a szemem, és mióta abbahagytam, sajnos azóta is nyögöm a következményeket. :( (van, amikor úgy ébredek fel, hogy becsukni is alig tudom a szemem, olyan száraz)
Kedveltem a kontaktlencsét, de a szemüveggel sincs semmi gond, és nem okoz nekem eü problémákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!