Kapható sokféle, a kék fényt szűrő szemüveg, de orvosilag nem bizonyított, hogy segít elkerülni a szem fáradását. Én nem próbáltam, de van aki esküszik rá.
Az sem bizonyított, hogy a kék fény egyáltalán rongálná a szemet. Én azt mondom, tarts rendszeres szünetet. Azzal többet érsz.
Aki esküszik a kékfény szűrős szemüvegre, az vizsgáltassa meg magát. De ne a szemét, hanem az agyát, mert:
1. nem árt a kék szín, pl bátran kint lehetünk egész nap a kék ég alatt is és nézegethetjük a felhőket...
2. ha ártana is, ott a monitor menüje, be lehet állítani,ingyen, akár 0-ra is le lehet húzni a kék összetevőt,
3. helyette felkapja a szemüveget, ami sem a szeméhez, sem a monitorhoz nincs kalibrálva (vagyis kiszűr annyit és olyat, amit a gyártó megálmodott) és emellett még az egész környezetét sem látja színhelyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!