Mit tudok tenni ha valami nem oké az egyik szememmel, de a szemorvos nem talál semmit?
Lehet, hogy ott lesz akkor a válasz.
Amúgy nekem is stressz oka volt, mert erő szédüléssel mentem el, de nincs az agyi erekkel se semmi baj.
Plusz visszavettem a kontaktlencséből 0,5 dioptriát, mert bár az lenne a passzoló, nem bírtam megszokni, annyira erős volt.
Mondjuk el is múlt a szédülés.
Azt nem tudom, mert még nem volt árpa a szememen, hála Istennek nem begyulladós szemem van.
Inkább árpa legyen, mint valami neurológiai baj.
Elhiszem, de reméljük, nincs semmi komoly.
Én is aggódtam, úgyhogy átérzem.
Mik a tüneteid pontosan? 4 éve erősen bevertem a fejem, rá 1 hétre kezdődtek a tünetek, nekem is rosszabbodott kb 2 hónapig aztán fokozatosan csökkentek és kb fél évig tartott míg az összes tünet eltűnt és visszaálltam alapba. Még hangérzékenységem is volt a tetőponton, na az kegyetlen. :D
Neurológus mesélt erről, hogy olyanoknál szokott előfordulni akiknek többszöri fejsérülések voltak (extrém sportolóknál pl), és migréneseknél, de sokszor nem tudják mi okozza ezért valóban ráfogják a stresszre. De ez alapból nem betegség, csak valami okozza, kiváltja.
Szóval valami miatt anyagcserezavar, hipermetabolizmus (túlzott aktivitás) alakul ki az agy különböző területein, ami miatt képtelen kiszűrni az agy bizonyos dolgokat amikhez már születés óta megtanult alkalmazkodni, és ez sokféle látászavart tud okozni, még koncentrációs problémát, fáradtságot, memóriazavart, fülzúgást, stb is, attól függ hol van az anyagcserezavar. Pet ct mutatja ki.
Ez a hajszál dolog amúgy szinte biztos hogy üvegtesti homály, én nagyon sok apró homályt kezdtem el látni mindkét szememben mikor jöttek a tünetek, voltak gömb alakúak, hosszú vízszintes vonalak, meg lelógó hajszálszerű vékony cucc ami egy helyben lebegett, de már egyáltalán nem látom őket, semennyire. Ezek születés után keletkeznek és az agy nagyon hamar elkezdi kiszűrni a nagy részét, ezért nem láttad sose, de igazából ott volt mindig.
De ez nálam mindkét szememben volt, neked csak az egyiknél van? Mármint a hajszálszerű izé az ok, de a többi tünet is? Mert ez 100%-ig idegrendszeri és neurológiai eredetű ami nekem volt és ha stimmelnek a tünetek amiket fent írtam.
De amúgy ezek voltak:
- üvegtesti homályok
- fényérzékenység - fotofóbia
- cikázó fehér pontok - bfep
- útóképek - palinopsia
- szemcsés látás
- fülsípolás - tinnitus
- hangérzékenység - hyperacusis
- szédülés - vertigo
- fejfájás
- fáradtság
Kb ennyi :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!