Mitől lehet ilyen kettős látás?
Ez teljesen normális, mert a szemed reverzibilisen károsodik az erős fénytől. A szben lévő receptorok rosszul reagálnak a hirtelen jelentkező erős fényre, ezért a fényhatást követően egy darabig nem működnek megfelelően. Viszont napba ne nézz, mert simán kiégeti a retinádat, maradandó károsodást is szerezhetsz. (A szemlencséd magára a fénysugárra gyakorolt hatása egy nagyítóhoz hasonlít. Tudod, a nyári melegben a gyerekek is ezzel hülyéskednek. Kiviszik a nagyítót és égetik a hangyákat...vagyis a szemlencse a fényt egy pontban egyesíti és azt a retinára vetíti a sárgafoltba. Ha a napba nézel, akkor szétégeti a retinádat, mint a nagyító a hangyát. A led lámpa nem okoz ilyen sérülést nyilvánvalóan).
Az eredeti kérdésedre válaszolva, ha zavar a szellemképes látás, akkor menj el csináltatni szemüveget, mert valószínüleg astihmiád van, ami cylinderrel korrigálható.
Utolsó vagyok. Helyesbítek, mert figyelmetlenül olvastam a kérdésedet.
Szóval már kaptál cylinderes szemüveget, amivel a panaszok nem múltak. Két oka lehet ennek. Az egyik, hogy valószínüleg olyan pici értékű a vylinder, hogy nem lehet pontosan meghatározni a cylinder irányát, a másik lehetőség, hogy a szemorvos volt nagyon pontatlan. Én az elsőre adom a voksomat, ugyanis írtad, hogy csak bizonyos felületen érzékeled ezt a fajat kettős látást. Kb 0.25-0.75 közötti cyl. értéked lehet, felesleges korrigálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!