Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mitől lehet ilyen kettős látás?

Mitől lehet ilyen kettős látás?

Figyelt kérdés
Több hónapja jelentkezett a problémám. Egyszer csak észrevettem, hogy tv nezes közben kettőt látok a feliratokból. De csak a fekete háttéren a feher betűket. Ahogy elneztem a tv ről a tárgyakat teljesen jól láttam. Ugyanez van amikor a telefont nézek. Ha letakarom az egyik szemem akkor sem múlik. Voltam szemésznél, ahol kis dioptriás szemüveget írtak és megjegyezték, hogy szemtengely ferdülésem van. Kaptam szemüveget, de pont semmit nem segít a helyzeten. ( Nem tudom, hogy fontos e, de több fejsérülésem is volt. Egyszer összevarrták és volt két agyrázkódásom. Ezek két vagy több éve történtek.)
2020. aug. 13. 22:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Azért krédeztem mert ismerek olyat személyesen, akinek ugyanigy szellemképes látása van mindkét szemében, de nem találják az okát. Erős fényérzékeny lett, sötétben szarul lát, minden beleég a szemébe, mint amikor más napba néz és bentmarad a kép a látásban. Meg még van egypár látászavara , nemtudom mik pontosan.
2020. aug. 14. 14:52
 12/17 A kérdező kommentje:
Igen a beleégést tapasztaltam.
2020. aug. 14. 18:06
 13/17 anonim ***** válasza:
2020. aug. 14. 18:55
 14/17 anonim ***** válasza:
Igen ez visual snow
2020. aug. 14. 22:20
 15/17 A kérdező kommentje:
amikor pl belenézek véletlen a napba vagy erősebb fénybe akkor ha elnézek valamerre, sárga, kék foltokat látok.
2020. aug. 15. 14:19
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez teljesen normális, mert a szemed reverzibilisen károsodik az erős fénytől. A szben lévő receptorok rosszul reagálnak a hirtelen jelentkező erős fényre, ezért a fényhatást követően egy darabig nem működnek megfelelően. Viszont napba ne nézz, mert simán kiégeti a retinádat, maradandó károsodást is szerezhetsz. (A szemlencséd magára a fénysugárra gyakorolt hatása egy nagyítóhoz hasonlít. Tudod, a nyári melegben a gyerekek is ezzel hülyéskednek. Kiviszik a nagyítót és égetik a hangyákat...vagyis a szemlencse a fényt egy pontban egyesíti és azt a retinára vetíti a sárgafoltba. Ha a napba nézel, akkor szétégeti a retinádat, mint a nagyító a hangyát. A led lámpa nem okoz ilyen sérülést nyilvánvalóan).

Az eredeti kérdésedre válaszolva, ha zavar a szellemképes látás, akkor menj el csináltatni szemüveget, mert valószínüleg astihmiád van, ami cylinderrel korrigálható.

2020. aug. 15. 21:33
 17/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Helyesbítek, mert figyelmetlenül olvastam a kérdésedet.

Szóval már kaptál cylinderes szemüveget, amivel a panaszok nem múltak. Két oka lehet ennek. Az egyik, hogy valószínüleg olyan pici értékű a vylinder, hogy nem lehet pontosan meghatározni a cylinder irányát, a másik lehetőség, hogy a szemorvos volt nagyon pontatlan. Én az elsőre adom a voksomat, ugyanis írtad, hogy csak bizonyos felületen érzékeled ezt a fajat kettős látást. Kb 0.25-0.75 közötti cyl. értéked lehet, felesleges korrigálni.

2020. aug. 15. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!