Mitől lehet már 3. napja nagyon gyakori szemtikkelésem, szemgyulladásom?
F/23
3 napja kicsit sok volt a fekete kávé. Aznap este rosszul is voltam, alig tudtam elaludni, és elkezdett a jobb szemem tikkelni. A gond az, hogy ez azóta sem múlt el, és gyanítom, hogy nem a kávé volt az oka, mert ma és tegnap csak egy gyenge cappuccinot ittam meg. De ezen kívül a szemem is csúnyán begyulladt, folyamatosan vérmes és nem bírom kinyitni teljesen. Előtte is néha-néha volt tikkelésem, de az úgy nem nagyon zavart, de így hogy folyamatosan tikkel, mintha remegne a szemem, és másnak is feltűnik, ez így már nagyon zavar.
Az esetek nagy részében elegendő a magnézium pótlás, a stresszoldás, a megfelelő mennyiségű pihenés Allergia is lehet az ok
Ha valaki allergiás, a szervezetében hisztamin szabadul fel, erre pedig a test különféleképpen reagálhat ,például viszketéssel, vagy épp szemhéjrángással is. Ilyenkor speciális szemcseppel enyhíthetőek a tünetek.A stressz is kiválthatja
Ilyenkor érdemes kipróbálni valamilyen nyugtató teát, esetleg egy kis jógát vagy meditációt, ami segíthet megnyugodni.
vagy a túl kevés alvás
A szemhéj körüli izmok nagyon érzékenyek, így ha nem tartjuk eleget csukva a szemünket, vagyis nem alszunk eleget, nem lazulnak el, és rángatózással, remegéssel reagálhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!