Vmi módszer szemfájdalom ellen?
1., Jó a testtartásod?
2., Jó a szemüveged?
3., Menj el szemorvoshoz, aki csinál polatesztet (együttlátás teszt)
4., Táblagépen/PC-n nem tudod csinálni?
Milyen dolgod van 16 évesen, ami csak telefonon van?
A válasz egyszerű: ne nyomkodd annyit a telefonod. Használj PC-t, tabletet. A lényeg, hogy ne erőltesd a szemed egy kis kijelző folyamatos közelről bámulásával. Minden képernyő előtt eltöltött óra után tarts 10 perc szünetet, ami alatt sétálsz kicsit, átmozgatod magad és közben váltogatod a fókuszpontodat, távolabbra is nézel. Emellett mozogj, sportolj, lehetőleg kültéren, ahol lehetőséged van messzebre nézni, hogy edzd és lazítsd a szemizmaid. Emellett a mozgás javítja a vérkeringés, ami szintén segíthez az esetedben.
Köszönöm a választ.
Nincs számítógépem, laptopom.
Mielőtt többen is kérdik; fejlesztem magam, pszichologiát tanulok ahol tudok (nem rég kezdtem) és animátornak készülők, ezért sokat használom a telefont, segítség képpen. Valamint beszélgetek emberekkel akiknek nincs életűk, barátjuk h segítseg vmicskét. Este meg sorozatott, animét nézek.
#2 vagyok
Vegyél egy laptopot. Nem kell sok százezerért, egy 50-60ezres jó minőségű használt is megteszi. Az igazi az lenne, ha mellé vennél egy monitort is, de azt egyelőre szkippelheted. Ezen ne spórolj, a szemed világa sokkal többet ér (meg amúgy is, a szemüveg sem olcsó...)
Ezen kívül fogadd meg, amiket írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!