Kancsalságot korrigáló műtétről tudnátok mesélni?
Rejtett kancsal vagyok, prizmás szemüveget kaptam rá (20 prizma összesen). Egy ideje gondolkodok a műtéten, viszont nagyon félek tőle, mert a szemész szerint kockázatos, lehet rosszabbodik a kancsalságom. Ennek ellenére nem szeretnék életem végéig prizmákat hordani, mert nagyon visszataszítónak érzem magam tőle a lencsék vastagsága miatt. Emellett nagyon nehéz, drága, könnyen összetörik a sérülékenysége miatt, nem lehet akármilyen keretem, nem látok semmit nélküle, kontaktlencsét sem hordhatok, mert prizmás nem létezik. A másik fő bajom vele, hogy a súlya miatt könnyen lecsúszik az orromról (főleg melegebb időben), és "kilátok" a szemüvegből, és emiatt ki is sebesedett a fülemnél, fáj hordani, a szárvégstopp pedig csúnya (most papírzsepit tekertem a szárára, de ez is látható).
A műtétbe nem merek belevágni, mert nem tudok róla semmit. Hogyan zajlik? Mennyire fájdalmas a gyógyulás és mennyire sikeres? Főleg azért érzem az esetemet nehéznek, mert a bal szemem +2,5-ös, míg a jobb meg másfeles kb, és ha megműtenék a szemizmaimat, akkor szemüveg hordása nélkül bekancsalodnék. Ez csak egy elmélet, halvány biológia tudásom miatt merem feltételezni azt, ha beljebb varrják a szemizmomat, akkor az "erős" távollátás miatt a fókuszálástól behúz a szemem. Pont szerintem a rejtett kancsalság miatt nem lettem végül gyermekkoromban rendesen kancsal és tompalátó, mert ez kihúzta egy kicsit a szemem, de annyira nem értek hozzá. Szóval igen, ettől félek leginkább. (Szemüveg nélkül a takarásos tesztnél is bekancsalodtam, ambuláns lapomon is szerepel, hogy "strabismus convergens".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!