Üvegtesti homályom van, viszont retinaleválás tüneteit veszem észre magamon. Tényleg aggódnom kéne esetleges vakság kialakulásától és szemészhez mennem?
Figyelt kérdés
1 hónapja voltam Budapesten szemészeten, (miután a saját szemészem sosem talált semmi rendelleneset és váltottam). Ott azt mondták, lehet kissé száraz a szemem a sok telefontól és számítógéptől. Ez furcsa mert számítógépet alig használok és a telefont sem nyomkodom egész nap. Azonban körülbelül 1-2 hónapja észrevettem hogy mintha romlana a látásom. Sokszor ha sima falra nézek fekete pontokat vagy fényes gömböket, alakokat látok amik szinte egyből utána el is tűnnek. Ha sétáltatom a kutyát és nézek előre olyan mintha légyraj körözne felettem, de csak fényes pontok azok amiket mindig látok ha az égre nézek. A hétköznapi tevékenységek közben (bevásárlás, edzés) észre sem veszem őket, viszont este a szobámban is ha függönyre nézve látom hogy vibrál a kép. Azok az oldalak amiket olvastam a neten azt mondják ezek a retinaleválás jelei, amely vaksággal is végződhet. Régen +3,5-ös szemüveget hordtam, illetve szemfedőt a minimális kancsalságom miatt (óvoda). Mindig egyre gyengébb szemüveg kellett, mára pedig már nem hordok. Viszont határozottan látom hogy valami nem oké a látásommal, de hajlamos vagyok túlaggódni is dolgokat. Alapvetően nagy súlyokkal edzem, és olvastam hogy a súlyos fizikai megterhelés is okozhat retinaleválást. Nem tudnék vakon élni, és eléggé félek ettől. Valakinek volt már ilyen? Mit kellene tennem ellene? Köszönöm hogy elolvastad. 19/F2020. márc. 26. 17:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!