Ha kóros rövidlátásban szenvedek tényleg 1:3 az esélye hogy a későbbiekben megvakulok?
Ebben a cikkben írja.
Nekem sajnos már 6,5 dioptriás a szemüvegem, és lehet 7,0 is fog kelleni igaz már 27 éves vagyok és kb beállt ez a romlás de akkor is már nagy.
Sajnos nem tudom visszacsinálni.
Ha megműtetném akkor is fennállna a dolog amit a cikk ír.
Szóval mit lehet tenni?
Tervezzem 50-60 évre az életem? Ettől félek a legjobban a vakságtól.
Sokat dolgoztam irodában is, és itthon is rengeteget bámulom a gépet, a telefont igaz sosem, tehát ha nézek is valamit nem 5 centiről.
Nem. A cikk ezt írja: "Ha az erősen rövidlátó személyek egyharmada még a nyugdíjas életkor elérése előtt mindkét szemére gyengén látóvá válik - ami a látóképesség nagyfokú csökkenését jelenti - nem lesz, aki ellássa őket. "
Ez nem azt jelenti, hogy minden 3. rövidlátó megvakul. Ez azt jelenti, hogy HA sok ember gyengénlátóvá válik, akkor nem lesz aki ellássa őket.
Azt is írhatnám, hogy ha ledobnak egy atombombát akkor sok ember meghal. Akkor most le fognak dobni egy atombombát?
most kérdés mit jelent az hogy gyengénlátó?
én 6,5 dioptriás szemüveg nélkül semmit nem látok akkor ezek szerint én is az vagyok?
na meg van lézeres szemműtét is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!