Időnként elhomályosodik a látásom, baj lehet?
19 éves fiú vagyok, nem vagyok szemüveges és már voltam egy éve szemvizsgálaton, ott nem mutattak ki semmit.
Naponta többször is van, hogy a jobb szememre elhomályosodik a látásom. Nem csipa, nincs összeragadva a szempillám, mosás/törlés után is ugyan olyan homályos. Valaki tudja, mi lehet ez? Volt már valakivel hasonló?
“Valaki tudja, mi lehet ez?”
Egy orvos egészen biztosan meg tudná mondani.
Egyes nem okoskodik, hanem tényeket írt.
Egyébként ha valakinek volt már ilyen (több oka is lehet), akkor biztos, hogy neked is az van?
Szia
Úgy döntöttem válaszolok.....mivel nem szeretném ha a végtelenségig keresnéd a problémád valamelyik állami SZTK-ba, esetleg az Ofotértba.
Általában akkor szokta az agy az egyik szemből érkező képet kikapcsolni, ha valaki kancsal VAGY rejtett kancsal (utóbbit Polatest vizsgálattal lehet alátámasztani), ÉS a két szembe egyforma élességű kép érkezik). Sajnos felnőtt korban is kialakulhat (ezt az egyet nem tudom miért).
Ilyen esetbe ha két szembe egyforma élességű kép érkezik (és fent áll a kancsalság, vagy rejtett kancsalság), akkor akkor az agy elnyomja az egyik szemből érkező képet. Emellett olyan tünteteket, is okozhat, mint a gyakori fejfájás, illetve szemégés, szemviszketés.
Mondok erre neked egy másik példát:
A saját példám. Felírtak egy -0,75 -0,25 -ös szemüveget, amitől állandóan fájt a fejem, és nekem is mindig elhomályosult a látásom az egyik szememre (nem lett félre csiszolva...utólag ellenőrizték). Mit mondott az SZTK-s szemész szakorvos: "ááááá ilyen kicsi dioptria miatt senkinek nem fáj a feje, keresd a problémád inkább a háziorvosodnál vagy a neurologián"........gondoltam ja persze, csak gyanús ha levettem a szemüveget akkor nem fájt a fejem.
Nagyon elkeseredtem, úgy döntöttem írok egy levelet magyarország talán az egyik legelismertebb Optometristájának aki nagyon ért a Polatest vizsgálatokhoz, és ő mondta nekem el, hogy valószínűleg eddig sem egyezett meg a két szemem látásélessége, de mivel most szemüveggel egyformává tették, ÉS rejtett kancsal vagyok, ezért okozza fent megnevezett panaszokat + kiegészítette azzal amit már fent leírtam. (10 HÓNAPBA TELLETT KIDERÍTENI ÉS EGY RAKÁS PÉNZT, ÉS IDŐT ÖLTEM BELE)
Végülis utólag nem hozzá mentem el, hanem egy másik polatest-el foglalkozó optometristához, aki szintén nagyon ért ehhez.....és a vége az lett hogy kaptam egy prizmás (mínuszos) szemüveget, oldalanként 1-1 prizmával.
Itt van hogy mi a Polateszt (bár én nem itt csináltattam, de ha gondolod ajánlok helyeket privátba hogy ezt kik végzik jól, és ügyesen):
Illetve ezt is érdemes elolvasnod, ha a problémád a prizmás szemüveg se oldja meg:
U.i: Azért első körben indíts egy normál látásvizsgálattal, és nézzék meg hogy nincs-e tényleg valami fénytörési hibája a szemednek.....ha nincs folytasd tovább azzal amit leírtam (vagyis Polatest, de vigyázz, nem mindegy hogy ki végzi, sok a kókler, privátba írhatok helyeket, ahol ügyesen csinálják!!!!!!!!!!!!!)
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos nincs módomban elmenni orvoshoz egyelőre, azért is mondtam, hogy nem kell ideokoskodni, mert nem ismeri a körülményeket. Nyilván, ha tehetném, elmennék én is orvoshoz.
Amint lesz rá lehetőségem, elmegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!