Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szeretnék kontaktlencsét...

Szeretnék kontaktlencsét csináltatni, de félek, hogy nem tudnám kivenni, vagy hogy esetleg felcsúszna? Egyszerű a ki és berakása, fájdalommentes?

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron csináltattam új szemüveget (jobb -3, bal -3,5), viszont hamarosan kezdek az új munkahelyemen és ott inkább hordanék kontaktlencsét. Az utcán is szívesebben viselném, mint a szemüveget.

2020. febr. 12. 15:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell próbálni, van aki nem bírja megszokni, persze nem is megy egyik napról a másikra. Nem fáj, és ha rutinos vagy egyszerű bánni vele.
2020. febr. 12. 15:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ahol csináltattam, megtanították, hogyan kell. Ha nem megy, ki sem adják. 2 éve van kontaktlencsém, soha nem csúszott fel. Egyszerű és fájdalommentes.
2020. febr. 12. 15:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Minden optikában van betanítás, és csak akkor adják oda, ha ott megy a ki-be rakás.

Eleinte sokat bénáztam vele, de ha megszokod, utána már rutin. Fájni egyáltalán nem fáj, ha kifordítod vagy szösz kerül alá, akkor szúr, ugyanúgy, mintha belemegy egy pilla a szemedbe pl. De olyankor nyilván kiteszed, megtisztítod, újra beteszed. :) Ha bent van, egész nap semmi gond vele.

Ha fárad, kiszárad a szemed, akkor lehet egy idő után kellemetlen, megfelelő szemcseppet érdemes használni. Én berakás előtt cseppentek a lencse belsejébe is, sokkal komfortosabb (sokszor 16 órát is rajtam van akár, ami ugye elvileg már sok).

2020. febr. 12. 15:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! :)
2020. febr. 12. 16:30
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 12 éve van. Első pár napban volt nehéz/szokatlan ki-betenni, de gyorsan meg lehet szokni. Sosem csúszott fel (nem is tud) vagy esett ki, sosem váltanék vissza szemüvegre. Sokáig bent alvók lencsém is volt.
2020. febr. 12. 18:28
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogok hazudni nem egyszerű az az idő amíg megtanulod de utána természetes lesz. Felcsuszni nem fog hacsak nem dorzsolgeted a szemed nagyon erősen. (tapasztalatból mondom) de egyébként egy jó szakorvos azt is könnyen kiszedi szóval az sem fájdalmas és nem tud eltuni úgy hogy ne legyen meg a szemedben.
2020. márc. 11. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!