Kell hordanom szemüveget?
Évekkel ezelőtt írtak nekem szemüveget, még gimnazista koromban, először gyengébbet, feleset vagy nem is tudom, aztàn később màsfeleset, mert nem làttam a hàtsó sorból a tàblàt. Csak olyankor vettem fel.. Aztàn teltek múltak az évek, utcàra nem hordtam, megmondom őszintén, hiúsàgból, mert nem szeretem magamat szemüvegben. Csak akkor volt gondom, ha mentem valahovà, ha messzebb volt egy ismerős vagy vmi, őket lehet, hogy nem ismertem fel. Később mondjuk a boltban is, màr elég közel kellett hajolnom, hogy làssam a címkéket, de közlekedésben vagy bàrmiben nem zavart soha a szemem.Màr évek óta itthon vagyok, nem jàrok suliba, nem dolgozom most, és itthon a mindennapi életben nem zavart.. Nyàron voltam szemészeten, azt mondta a szemész, hogy nem romlott sokat a szemem, minimàlisat. Aztàn ősz elején fülzúgàsom kezdődött, ez nagyon megviselt érzelmileg, és egy hónapja lettem rà figyelmes, hogy eresek is lettek a szemeim. (Fülzúgàs ügyben egyenlőre nem talàltak semmi szervi okot.) Migrénjeim is voltak, de inkàbb a nem alvàstól, idegességtől, én nem vettem észre, hogy jobban eröltetném olyankor a szememet, persze azt lehet észre sem vesszük..Elmentünk a szemészetre, megvizsgàltàk alaposan, ki is tàgítottàk a pupillàmat, semmi... Persze azt mondtàk, a szmemnek nem lehet köze a fülzúgàshoz.. Azt mondtàk, azért eres, mert erőltetem, nem hordom a szemcsit...De akkor miért csak 10 év utàn lett eres? Hozzà teszem,nyaki gerinc problémàim is vannak..Ott le vették újra dioptriàt róla, hàt, elvileg nyàrhoz képest romlott, az egyik majdnem 3-as de nem lehet rendesen kiigazodni azon, amit írtak, mert nem rendes receptet írtak, szóval lehet nem is olyan sok. Pàr napja, elkezdtem a régebbi, gyengébb szemüvegemet hasznàlni, mmint az előző két vizsgàlathoz képest írtakhoz gyenge, de nekem
ez is elég erős, szédülök is picit, illetve bevallom, engem idegesít, hogy mindent ilyen élesen làtok, illetve maga a szemcsi is idegesít, pedig keret nélküli. Én igazàból csak utcàra hordanàm szívem szerint, de nem tudom, hogy azt lehet-e..
Köszi előre is! Ja azt nem mondtam, hogy az egyik szemem előtt megjelenik időnként egy szürke kis folt, a zúgàs utàn nem sokkal kezdődött,meg szemcsés làtàs is.. Ezeket is mondtam az orvosnàl, semmit nem mondott rà.. Az erek nem akarnak eltűnni, azóta sem, hogy hordom a szemcsit itthon, sőt ugyanolyan csúnyàk...
Szia, köszi a vàlaszt.
De amit most hordok az a régi, az pont hogy gyengébb, mint amit legutóbb felírták, meg amit még nyàron, annàl is gyengébb. Akkor ezt jó most hordani, nem, nem kell erősebb ezt csinàltatnom egyenlőre? Én ebbe is elég jól làtok, sőt zavaróan is túl jól. Persze, tudom, a làtàs fontos, igazad van, és, ha elmegyek vhovà zavar is màr, ha nincsen rajtam, de itthon is szükséges hordani? És így nem szokik hozzzà a szemem, mert most màr, ha leveszem, még homàlyosabban làtok, mint eddig..:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!