Az igaz hogy a prizmás szemüveg még jobban tönkreteszi a szemizmokat?
Évek óta valamilyen okból kancsalít a jobb szemem és ebből kifolyólag kettős látásom van. A fáradtság fokozza. Voltam neurológusnál ott mindent rendben találtak. Laborvizsgálaton is oké volt minden.
Gondolkodok hogy elmegyek polateszt vizsgálatra. Ha prizmás szemüveg segît a problémán csináltatok szemüveget, de hallottam hogy elméletileg az még jobban tönkreteszi a szemet.
Ebbe van igazság?
Nekem volt jo par szemuvegem mielott prizmas lett, es mindegyikkel csak romlott a latasom. Anyukam megelegelte, es elmentunk kivizsgaltatni h kell e prizmas (neurologiailag nekem sincs semmi bajom). Az elmult 2 ev alatt 1 egesz dioptriat javult a szemem. Szerintem nagyon megeri, es masoktol is csak jokat hallottam a prizmas szemuvegekrol.
Maga a vizsgalat szerintem nagyon faraszto, kb 1 orat vesz igenybe. (Persze ez fugghet attol, hogy valaki milyen gyorsan tud pontos valaszokat adni) nem tudom mas helyen hogyan mukodik, de az en szemeszemnel becsukni a szemet nem lehet, pihentetni csak ugy, hogy kozben elnez az ember. Szval mindenkeppen kipihenten erdemes menni a pontos teszt erdekeben.
Megszokni a szemuveget sok idot vehet igenybe, nekem az elso az tobb het volt rendszeres hordassal. A masodik mar sokkal hamarabb megvolt, es levetelkor/felvetelkor sem erzek akkora kulonbseget. Illetve nekem a migrenes fejfajasaim is megszuntek.
En mindenkeppen ajanlom ha ugy erzed szukseged lenne ra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!