Van olyan aki nem veszi észre, hogy rossz a szeme?
Van bizony,mert hozzá szokott a szeme a rossz látáshoz.
Majd ha szédülget,fáj a feje ,akkor derül ki mi az oka .
Ha rossz szemmel pl. rovidlatokent szulettel, akkor egyszeruen nem tudod, hogy rossz a szemed - azt gondolod, hogy te csak siman hulyebb vagy a tobbieknel es ezt meg a kivalo, magat pedagogusnak nevezo barmok is megerositettek, hogy hat szegeny gyerek gyengebb kepessegu (velem esett meg a dolog). Olyan gyenge kepessegu voltam, hogy 5 evesen a nagyanyamnak olvastam az ujsagot, es senkinek sem tunt fel, hogy 5 centi tavolsagbol olvasok.
Aztan 9 evesen vegre lett egy tanito, aki valoban Pedagogus volt, es nagy nehezen rabeszelte a hulye anyamat, hogy vigyen mar el a szemeszetre. 4-es uvegeket kaptam, es kinyilt a vilag elottem. Szo szerint racsodalkoztam a vilagra. Azt sem bantam, ha a hulye anyam papaszemesnek hivott, miutan sirva elpanaszoltam, hogy csufolnak.
Szoval van olyan, hogy egyszeruen nem tudod, hogy rossz a szemed, mert nincs segitseged osszehasonlitani, mit jelent a latni es a jol latni.
Felnotkent sem feltetlenul veszed eszre, ha lassan elromlik a szemed. Amikor rovid a karod az olvasashoz, vagy nem latod az utca tulso oldalan az arcokat, akkor tobbnyire elmennek az emberek orvoshoz, de akkor mar 1,5-2 dioptrias szemuveg kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!